Dior wint de fashiongame met dikste modeshow ooit

CREDITS: Dior

Modeshows kunnen nog weleens wat duf zijn. Modellen krijgen nieuwe kleren aan, worden de catwalk opgestuurd, kijken heel boos, draaien een rondje en krijgen dan weer een nieuw setje.

Oké, er wordt ook uitgepakt, maar negen van de tien keer blijft het een beetje hetzelfde. Tot nu… Want deze modeshow van Dior voor de mythische Egyptische piramiden is echt next-level.

Pre-fall 2023-show van Dior

Onder leiding van de hypervooruitstrevende fashion designer Kim Jones werden de Piramiden van Gizeh omgetoverd tot modewalhalla. Daar werd herfstcollectie geshowd, die volledig in het teken staat van Kims passie: reizen. Verhuld als desert warriors liepen de modellen over een lichtslinger voor de oude structuren van de piramiden. En dat terwijl op de achtergrond dikke technobeats de toon zetten.

‘Zowel in de collectie als in de show heerst er een idee van ‘geleid door de sterren’ dat vele manieren kan inhouden. Het gaat erom hoe het verleden de toekomst vormt of een idee van de toekomst vanuit het verleden,’ vertelt Mr. Jones over de herfstshow van Dior. Die opvatting is overal terug te zien. De bewegende silhouetten  uit de woestijn, de lichtshows op de piramiden en de outfits zelf zijn daar allemaal verantwoordelijk voor.

Outfits zelf

Over die outfits gesproken… Over de hele linie zie je een palet aan woestijnkleuren terug, wat erg goed gaat op de omgeving van de show, natuurlijk. Daardoor vallen vooral de monochrome outfits op, maar ook de toffe prints hebben een prominente plek gekregen tijdens de show. Verder vallen de items vaak wel in de categorie ‘ver-van-mijn-bed-show’, maar de inspiratie die je eruit kan halen is eindeloos. Check het zelf maar:

Source: