Drie Nederlandse broers maken stijlvolle retro zwembroeken van plasticflessen

Iets wat vroeger niet voor te stellen was, is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. In ’t verleden draaide de wereld om massaproductie, want: massa is kassa. Dat kunnen we helaas niet meer terugdraaien. Wat we wel kunnen doen is in de toekomst steeds duurzamers gaan produceren. En de toekomst is nu.

De gebroeders Roodvoets uit Utrecht geven alvast het goede voorbeeld. Ze hebben het duurzame zwembroekenmerk Redfeet Brothers gelanceerd. Floris, Michiel en Hessel willen een positieve impact maken op de aarde en alle beetjes helpen of course. De gebroeders toveren op inspirerende wijze plasticflessen om in retro zwembroeken.

Stijlvolle retro zwembroeken van plastic

Retro zwembroeken met een futuristische touch

De collectie bestaat uit vier zwembroeken die geïnspireerd zijn op de sweet seventies. Alle zwembroeken zijn gemaakt van plasticflessen. Om in precisie te treden: er worden elf gerecyclede plasticflessen per zwembroek gebruikt.

Dat de zwembroeken geïnspireerd zijn op de seventies wil niet zeggen dat ze ouderwets zijn. Om de zwembroeken een beetje eigentijds te maken hebben al zakken een rits. Hierdoor zorg je ervoor dat je telefoon of portemonnee nooit uit je zak valt tijdens een heerlijke lunch aan het strand.

Redfeet Brothers
Foto: Redfeet Brothers

Swim shorts that are better than the competition in every way

Dat de zwembroeken gemaakt zijn van gerecyclede plasticflessen is al uniek, maar daar blijft het niet bij. Om op alle vlakken de competitie te domineren heeft Redfeet Brothers nog wat in petto. Want de Redfeet Brothers hebben ook een oplossing bedacht voor de ecologische voetafdruk van bezorgen.

Zo’n zwembroek moet natuurlijk bij je thuis aankomen, maar wel milieuvriendelijk als het even kan. Daarom maakt het bedrijf gebruik van RePack. Dit bedrijf maakt enveloppen die pakjes kunnen verpakken. Als de grote envelop leeg is kan je hem opvouwen tot de grootte van een enveloppe. Daarna kan je ‘m terugsturen, maakt RePack de envelop schoon en de envelop kan  daarna nog tientallen keren hergebruikt worden.

Teamwork makes the dream work. Samen zorgen deze bedrijven ervoor dat je een stijlvolle, duurzame retro zwembroek om je billen hebt.

Redfeet Brothers
Foto: Redfeet Brothers