Nike spot met de fashionwereld met hyperinnovatieve sweaters

Apple scoort met de nieuwste iPhone 14, maar wat doen de andere grote merken der aarde? Nou, Nike heeft intussen de fashion game even veranderd. Dit is niet je stinkende hoodie in het hoekje van je kamer. Je staat versteld van deze hypermoderne parel voorzien van de nieuwste technologische materialen. Maak kennis met Nike Forward.

Nike Forward

Scoren op Nikes doen je niet alleen op gras. Op het miljoenen hoofdkantoor van gigant Nike doen ze dit namelijk ook gewoon met de productie van een hoodie. Dit is niet zomaar een hoodie. Zoals de naam al zegt wil het merk voorwaarts bewegen. Hoe kan dat dan ook anders dan een duurzaam product te ontwikkelen. Maar Nike zou zichzelf en haar klanten tekort doen als het niet een tikkie next-level zou zijn.

nike forward, <strong>Nike</strong> spot met de fashionwereld met hyperinnovatieve sweaters
Foto: Nike

Duurzaamste hoodie

Waarom opeens de duurzaamste innovatie? Nike is er voor de sporters en laten zij klimaatverandering nou net het grootste obstakel van hun sport vinden. Aan de slag dus.

In plaats van een eindeloos proces van knippen, weven etc. heeft Nike Forward het voor elkaar gekregen om via de nieuwste techniek direct vezels en draad direct om te toveren tot volmaakt textiel. Revolutionair en een stuk efficiënter dus. Hiermee wordt er zelfs 75% van de ecologische voetdruk verlaagt en is het materiaal een stuk minder gespannen en dik.

De designer zegt dan ook stellig dat het anders voelt, omdat het ook simpelweg anders is. Deze hoodie weegt namelijk ook maar liefst 70% minder, gebruikt geen kleurstoffen en water komt er bij de productie niet aan te pas. Doordat er geen ritsen of andere overbodige materialen bij komen kijken is de hoodie vrijwel geheel recyclebaar. De benaming als ‘life-changing’ voor de sport is dan ook helemaal niet misplaatst. Wie weet wordt dit wel de toekomst voor de gehele kleding kast. Wij kunnen in ieder geval weer een unieke toevoeging doen aan de kleding kast. Deze duurzame lichtgewicht zal letterlijk geen extra last op je schouders brengen.

Source: