De Ivy League Preppy Style maakt zijn comeback

CREDITS: Unsplash | Clem Onojeghuo

Tweed jasjes, Oxford shirts, rugby shirts, loafers met witte sokken en chino’s. We nemen een stapje terug van streetwear en maken weer plaats voor the Ivy League preppy style aankomend seizoen. En man wat zijn we daar blij mee.

De Ivy League Preppy Style maakt zijn comeback

Het fenomeen Ivy is opgebloeid tijdens de jaren ’50 op de campussen van de beste universiteiten van Amerika, de wel bekende Ivy League schools. Voor de een is de stijl begonnen bij de loafers, de ander zegt dat het begin van de stijl het Oxford-shirt was. De Ivy Style heeft de mannelijke garderobe niet alleen in Amerika, maar ook wereldwijd opnieuw gedefineerd. De kledingkasten van vaders werden weer ingedoken en de slimste mensen creëerde zo hun eigen subcultuur.

De Ivy League Preppy Style

De stijl werd in het begin gedragen door privé geschoolde studenten van WASP-families. Het symboliseerde oud geld. Tegenwoordig is het een wereldwijde high fashion trend die velen volgen.

De beste manier om de stijl tegenwoordig te dragen is met een goed gevoel voor fashion en ironie. De key items voor deze stijl zijn: tweed jasjes, patches, een rugby shirt, chino’s, tennis sneakers, pastel vesten, een Oxford shirt, regatta strepen, een stropdas van je school of vereniging en natuurlijk een paar loafers.

Je wilt niet dat alles te strak zit of te los, je wilt alles in pastel tinten hebben en je houding moet alles behalve WASP-ish zijn. Combineer je loafers met witte sokken, laat wat patches op je tweed jasje maken of draag een vest of spencer over je Oxford shirt. Als jij je aan deze voorwaarden houdt rock jij de Ivy League trend in 2020 en draag je op een stoere manier nette kleding.

https://www.instagram.com/p/B7ddDVRqTYj/

Runways geïnspireerd

Ivy geïnspireerde items zijn ook overal terug te vinden op de runway dit jaar. De tweedjasjes waren sterk aanwezig bij de show van Gucci. En de rugby shirts maakte een comeback tijdens de Dolce & Gabbana show. Ook tijdens de show van Lanvin was er een rode draad te zien van de Ivy League preppy style.

Celebrity invloeden

Niet alleen de bekende high fashion merken introduceren de trend. Vele bekende personen en influencers zijn al gespot met de Ivy League preppy style. Zo is Tyler, The Creator de man die voorop loopt met de stijl. Maar ook Kraantje Pappie en David Beckham zijn in de Ivy League stijl gespot. Blijf dus niet achter en neem eens een kijkje tussen de oude kleren van je vader of shop je items bij elkaar.

https://www.instagram.com/p/B652O-vFWam/

Ive League preppy style
Foto: 俊逸 余
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…