Streetwear-update: Stray Rats x Carhartt WIP

CREDITS: Carhartt WIP

Zeg je workwear, zeg je Carhartt WIP. En met workwear heeft het merk een prominente plaats in het streetwear-landschap verkregen. Dat is in grote lijnen ook te danken aan de toffe collabs die Carhartt WIP steeds fixt. Deze samenwerkingen worden nu weer naar een hoger niveau getild. Samen met de cool guys van Stray Rats geven ze klassiekers weer een nieuwe look. 

Stray Rats x Carhartt WIP

In totaal krijg je negen items voorgeschoteld. Met als eyecatchers: vernieuwde versies van de klassieke jassen ‘OG Active Jacket’ en ‘Western Jacket’ en een update voor de ‘Smith Pant’. De stukken, gemaakt van canvas of denim, zijn bewerkt door de makers voor een ‘gedragen effect’. Je ziet op de items een handgeschreven all-over print terug, en je steelt de show door de kleuren petroleumblauw en tabaksbruin.

Carhartt, Streetwear-update: Stray Rats x Carhartt WIP

Miami vibes

Naast de classics van Carhartt WIP kom je ook items tegen in katoen jersey. Waaronder een joggingbroek met grafische print, een echte klassieker uit de collectie van Stray Rats, en accessoires – zoals beanies en een snapback.

Stray Rats timmert sinds 2010 flink aan de weg in de streetwear-scene. Het zijn opvallende items, omdat je een combi ziet van tegenpolen: nostalgische elementen uit de punk en hardcore scene met invloeden van enkele stromingen uit de Amerikaanse underground. 

Vooral grafisch is Stray Rats erg sterk. Carhartt WIP zag er dus heil in, en nu zijn we een toffe capsulecollectie verder. Tik de items op de kop via de sites van beide merken: store.stayrats.com en carhartt-wip.com