Burberry gaat full British

CREDITS: Burberry

Burberry heeft voorafgaand aan de Fashion Week in Londen waarschijnlijk al een streepje voor op de rest van de modehuizen.

Met hun nieuwe programma ‘Burberry Streets’ laten ze zich namelijk van hun meest Britse kant zien. En daar smullen ze van in Londen.

Burberry start café takeover

Vrij letterlijk trouwens. Want het programma dat is bedoeld om Britse luxe te combineren met het alledaagse leven begint met de belangrijkste maaltijd van de dag: en ja, dat is je ontbijt. Burberry zal tijdens de takeover in reizende Burberry-foodtrucks bacon met ei-sandwiches serveren. Voor het programma werkt het luxemerk samen met Norman’s Cafe dat alom Noord-Londen gerenommeerd is. Samen met het café stellen ze een uitzonderlijke eetervaring samen die precies past bij het modemerk.

Esthetiek is ook tijdens eten belangrijk

Dat doen ze door elke installatie een flinke vleug ‘Burberry-vibes’ te geven. Zo zien we seizoensruiten in ridderblauw en het vernieuwde Equestrian Knight Design. Zelfs het interieur en het servies van Norman krijgt de branding look van Burberry. Combineer dat met héél veel bacon en ei op een sandwich en je bent binnen. De lancering van he programma is dan ook zeker een succes geweest in de de afgelopen week. De komende dagen aanschouwen we wat Burberry op de catwalk brengt. Hopelijk is de fashion net zo goed als het eten.

Station omgetoverd tot Burberry Street

Om de activatie nog iets meer kracht te geven, heeft Daniel Lee heel Bond Street Station omgetoverd tot een ware Burberry Street. De gehele stationsingang, perrons en bewegwijzering is compleet voorzien van het iconische ridderblauw. Daarmee haalt het luxe modemerk volgens de creatieve directeur van Bottega Veneta een ‘piek van Britsheid’. En nog belangrijker: het haalt ook een piek van esthetiek. De beelden mogen er namelijk zeker zijn.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze fashion related artikelen.

Source: