Stijltips voor smalle mannen: zo lijk je breder met kleding

CREDITS: Jeroen Noordzij

Kilootjes kwijtraken is nooit verkeerd. Toch moet je opletten dat je niet te skinny wordt. Dit doet je mannelijkheid namelijk niet veel goeds. Als het in je genen zit dan heb je meer moeite met breder worden. Om er toch voor te zorgen dat je er goed uit blijft zien kun je wonderen verrichten met je kleding.

Skinny boys opgelet: zo moet jij je kleden

Er zijn guidelines die ervoor zorgen dat lichaamsgrootte een illusie is. Een slim-fit of skinny pasvorm zijn tegenwoordig de standaard, maar toch is het belangrijk dat je hier niet in doordraait. Ben je van jezelf skinny? Geen zorgen, wij zijn er om je dagelijkse struggles te verminderen. Een goede kledingstijl is essentieel en wij geven je tips.

Laagjes zijn de oplossing

Laten we meteen met de deur in huis vallen: laagjes zijn de oplossing. Laagjes zorgen ervoor dat je wat meer gewicht draagt en het is een perfecte manier om met structuur te spelen in je kledij. Truien over shirts, een sjaal onder je pme legend jas  of je overhemd open over een T-shirt. Een kind kan de was doen.

Er zit natuurlijk wel een addertje onder het gras. Je kan ook de plank misslaan met laagjes. Don’t be that guy met een gestreept T-shirt, daarover een flanellen overhemd, met een wit colbert en een groene jas. Met laagjes is het motto: stick to the basics. Negen van de tien keer zit je met twee of drie laagjes al goed.

Check ook: 9 Tijdloze stijlregels die je heel je leven kan toepassen

Strepen zijn een no-go

Strepen zijn leuk. Je ziet ze elk seizoen weer terugkomen en ze hangen in elke winkel wel ergens. Toch zijn ze voor jou niet weggelegd. Want ook strepen kunnen goed illusies opwekken. Zo maken ze de grote mensen nog groter en ze kunnen bij sommigen zelfs wat kilo’s doen bedekken.

Helaas zijn verticale strepen nutteloos voor iemand die skinny is. Het doet namelijk niks voor je lichaam. Het kan je skinny lichaam zelfs alleen nog maar meer versterken. Niet voor jou bestemd dus.

Grote patronen zijn je vriend

Strepen mogen dan niets voor jou zijn, maar grote patronen daarentegen ideaal voor je lichaam. Grote patronen kunnen namelijk een gebrek aan grootte overschaduwen door de illusie van diepte toe te voegen. Ruiten-en bloemmotieven zijn ideaal voor jouw skinny body. 

Maar ook hier geld de regel: niet overdrijven. Een printje zo nu en dan is leuk, maar je moet hierin niet doordraaien. Een print moet je combineren met basics. Er zijn mannen die wegkomen met print op print, maar dat moet passen bij je persoonlijkheid. Je bent als Nederlandse man van origine down to earth. Dat mag je op een stijlvolle manier laten zien in je kledingstijl. Express wear is perfect voor een man die stijlvol voor de dag wil komen, maar het niet de spuigaten uit laat lopen.

Vul het op

Het dragen van een pak kan moeilijk voor je zijn. Vooral nu tegenwoordig de trend slim-fit is. Als je dit draagt leg je juist de nadruk op dat je dun bent. Dat is iets wat we juist niet willen. Schoudervulling is daarom je nieuwe vriend. Combineer het met een wat dikkere canvasvoering en een klassieke vorm. Je steelt er de show mee.

En laten we weer heel duidelijk voor jullie zijn mannen: met opvulling bedoelen we niet de jaren ’80 Miami Vice opvulling. Nee, een subtiele opvulling is al meer dan genoeg. Een beetje opvullen en structuur kan werkelijk wonderen verrichten. Daarbij bestaat een pak ook nog eens uit laagjes: Win-win!

LEES OOK