Timelapse: zo wordt de Tesla Model 3 gebouwd

Benieuwd hoe Tesla haar Model 3 bouwt? In deze gave timelapse kun je zien hoe de Tesla Model 3 in slechts 48 seconden van een leeg skelet, naar een volledig functionerende toekomstgerichte auto wordt getransformeerd. In werkelijkheid duurt het proces ietsje langer, namelijk 90 minuten. Dit hele klusje bevat veertig stappen en deze vinden plaats op een lopende band van ruim 300 meter lang.

Tesla Model 3 timelapse

Na een redelijk faaljaar voor Tesla in 2017 – het plan was om in het derde kwartaal van 2017 ongeveer 1630 Model 3’s te bouwen, maar dit werden er uiteindelijk 260 – was 2018 een stuk gunstiger voor de autofabrikant. Het aantal geproduceerde Model 3’s steeg in 2018 naar meer dan 150.000 exemplaren. Een aardige groei dus.

CEO Elon Musk noemde de productie van de Model 3 eerder ook wel een “production hell”, maar is nu dus weer helemaal back on track. De elektrische sedan wordt, samen met de Model S en X, in een fabriek in Fremont, Californië geproduceerd. Hier werd dan ook onderstaande timelapse opgenomen.