Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV

CREDITS: Rivian

Tot op de dag van vandaag is Tesla de marktleider op het gebied van elektrische auto’s. De plannen om een elektrische pick-up op markt te brengen bestaan al een tijdje, maar onze vriend Musk heeft nog niets concreets laten zien. Een Amerikaanse start-up doet dit daarentegen wel. Rivian heeft de afgelopen 10 jaar in stilte een pick-up en SUV ontwikkeld. Beide modellen worden in 2020 gelanceerd. Are you ready for this?

Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV

Deze Amerikaanse start-up besloot dat het tijd was voor verandering. Rivian ziet mobiliteit als een must voor de moderne avonturier. Waarin de huidige automotive industrie enkel zwaar vervuilende terreinwagens bouwt, wil Rivian het anders aanpakken. De start-up heeft grote investeringen binnengehaald van onder andere Ford en Amazon. Zij zien potentie in de visie van CEO RJ Scaringe: een voertuig creëren dat niet alleen CO2 neutraal is, maar ook in staat is om concurrenten stof te laten happen in het ruige terrein.

Rivian R1T: Pick-up

De R1T is een pick-up waarbij Rivian je een keuze geeft uit drie verschillende accu’s: 105 kWh, 135 kWh of 180 kWh. Die laatste zal je tot 644 km van je laadstation brengen. Met het 135 kWh accupakket heb je ook direct de snelste uitvoering te pakken. Deze brengt je namelijk in drie tellen van nul naar 100 km/h door alle 765 paarden aan te sporen. Het koppel is ook zeker niet tam met 1.120 Nm. Daarnaast heeft de truck plaats voor vijf passagiers inclusief bestuurder Ook handig is de opbergruimte voor je snowboard, surfplank of ski’s waarbij de bekleding niet nat zal worden. Dat alles heb je voor een prijs vanaf €55.000.

Rivian pick-up SUV, Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV Rivian pick-up SUV

Rivian pick-up SUV, Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV

Rivian pick-up SUV, Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV Rivian pick-up SUV, Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV

Rivian R1S: SUV

Kort na de lancering van de R1T komt Rivian ook met de R1S. Deze SUV biedt ruimte tot wel zeven passagiers. Als je kiest de grootste 180 kWh accu, zul je echter de achterste rij stoelen moeten inleveren.

Verder is de SUV ook te bestellen met het 105 kWh of 135 kWh accupakket, net als zijn broertje. De SUV van Rivian zal beginnen bij een prijs vanaf €61.200.

Rivian pick-up SUVRivian pick-up SUV Rivian pick-up SUVRivian pick-up SUV, Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV Rivian pick-up SUV, Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV

Automatische piloot

Beide modellen zullen autonoom kunnen gaan rijden op level drie, beter bekend als eyes-off. Dit houdt in dat de auto in staat is de taken van de bestuurder veilig over te nemen in een niet-complexe omgeving. Kun je op de A2 toch even de foto’s van Manify: Out of Office checken. Een hele verbetering ten opzichte van de autopilot van Tesla. Deze is nog maar level twee en hierbij moet je nog steeds je aandacht bij het autorijden houden. Lekker bezig Rivian!

Rivian pick-up SUV, Rivian bouwt de eerste serieuze elektrische pick-up en SUV