Elektrische fietsen die niet geschikt zijn voor je moeder

CREDITS: VanMoof

De zon scheen dus jij besloot om met de fiets naar je werk te gaan. Domste idee ooit. Je komt helemaal bezweet binnen, terwijl een andere collega met een lachend gezicht al aan zijn eerste kop koffie zit. Hoe hij dat doet? Scheurend op haar elektrische fiets met een heerlijk briesje in zijn gezicht.

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld verschijnen, al zijn het een keer onze ouders die de trend zetten. Niet zo gek dat ze zo vaak voorbij komen, want veel werkgevers stellen elektrische fietsen beschikbaar aan hun werknemers. Win-win, want daardoor hoef je ’s ochtends minder energie te verspillen en heb jij op je werk nog meer dan genoeg energie over.

Toch zijn de modelletjes waar je moeder op fietst niet super geschikt voor ons, we hoeven je vast niet uit te leggen waarom. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de tofste elektrische fietsen op de markt, die juist niet geschikt zijn voor je moeder!

Elektrische fietsen die niet geschikt zijn voor je moeder

De Electric Male

Deze fiets is in ieder geval niet geschikt voor je moeder. Het is een ideale elektrische stadsfiets voor de moderne man. Van buiten heeft deze herenfiets een vintage look en feel. Van binnen is het verreweg van ouderwets. De e-bike heeft een 250 Watt elektrische motor en een volledig geïntegreerde accu.

Deze twee werelden zijn uiteindelijk gecombineerd tot een elektrische fiets voor in de stad. Met de vijf verschillenden standen fiets je tussen de 5 tot 25 km/h. Vervolgens kan je er tussen de 30 en 60 kilometer mee rijden.

elektrische fietsen
Foto: WATT

Cowboy

Het bedrijf werd in 2017 opgericht in Brussel en haalde een jaar later €10 miljoen op bij internationale investeerders. Daarmee hebben ze een e-bike gecreëerd waarbij de drie grootste pijnpunten van elektrische fietsen zijn verdwenen. Geen hoge kosten, geen slecht ontwerp en geen oubollige technologie. Op die manier is het de praktisch en regulier transportmiddel geworden voor stadsbewoners. De fiets weegt slechts 16 kilo en heeft een verwisselbare batterij met een bereik van maximaal 70 kilometer. Dat alles op een snelheid tot 30 km/h.

elektrische fietsen, Elektrische fietsen die niet geschikt zijn voor je moeder
Foto: Cowboy

VanMoof Smart S

Fikse tegenwind, lange afstanden en flinke heuvels? Geen probleem voor deze prachtige elektrische fiets van ons favoriete merk VanMoof. Zij noemen het zelf een ‘revolutionair rijwiel’, en dit kunnen we beamen. De Electrified S2 is dan ook een genot om op te rijden. En daarnaast zorgt het ingebouwde diefstalpreventiesysteem ervoor dat dieven bij voorbaat kansloos zijn.

Inmiddels heeft het bedrijf al meerdere modellen uitgebracht. Hierdoor is het nog meer een kwaliteitsfiets te noemen. Je stelt de VanMoof Electrified S2 en X2 stel zelf samen. Ga je voor Fog White of Thunder Gray? Wil je daarbij 3 Speed of 8 Speed versnellingen? Hoe snel je gaat bepaal je dus helemaal zelf, maar je moeder gaat je in ieder geval niet bijhouden!

elektrische fietsen
Foto: VanMoof

AM1

Je vindt elektrische fietsen tof, maar de prijs loop je iets minder warm van. Begrijpelijk. De meeste e-bikes zijn ook niet goedkoop. Het bedrijf achter AM1 dacht daar hetzelfde over. Zij hebben daarom een elektrische fiets ontwikkeld met een verkoopprijs lager dan €700. Je fiets hiermee ongeveer 30 kilometer, maar daarna kan je hem als gewone fiets gebruiken. Veel zwaarder trappen dan bij een normale fiets zal het niet zijn. Met een gewicht van slechts 13,5 kilo (inclusief batterij) is dit relatief erg licht. Standje elektrisch aan? Dan ga jij tot maximaal 25 km/h!

elektrische fietsen, Elektrische fietsen die niet geschikt zijn voor je moeder
Foto: Analog Motion

Nua Electrica

Niet alleen fietslanden in Noord-Europa zijn fan van e-bikes. Ook landen als Spanje pikken maar al te graag wat mee van deze opkomende industrie. Het Spaanse merk Nua Electrica heeft bijvoorbeeld een elektrische fiets ontwikkeld met een minimalistisch design en een sportief randje. De insteek van het bedrijf was om een fiets te ontwikkelen die niet direct over komt als een e-bike. Er is daardoor geen plaats voor een enorme accu. Dit zorgt ervoor dat er slechts een gewicht overblijft van 13 kilogram. Een bijzondere toevoeging aan de fiets is de self-charging mode. Hiermee krijg je een lichte vorm van trapondersteuning, terwijl de batterij oplaadt op vlakke stukken. Spring op dat zadel en race weg. Groeten aan je moeder!

elektrische fietsen
Foto: Nua Bikes