De hummer komt terug, maar dan als EV

CREDITS: Lars Pampel | Pixabay

De hummer was toch wel de koning van de weg. Kwam je er eentje tegen, moest je toch even kijken en snel aan de kant. De slurpende legale tank wordt inmiddels niet meer gemaakt en als je kijkt naar het verbruik is dat ook niet heel gek. Als je de brandstof sneller wilt laten verdampen kun je net zo goed de brandstofslang in een putdeksel hangen. Toch is er reden voor een vreugdedansje want de koning van de weg komt terug!

De Hummer komt terug als EV

General Motors wil de Hummer terugbrengen op de markt, maar dan volledig elektrisch. De legendarische auto zou vanaf 2022 de wegen weer opeisen. Een EV-versie van de Hummer past goed in het plaatje van de enorme vraag naar grote pick-ups en SUV’s in de Verenigde Staten. Voor nu is het plan om de Hummer te lanceren onder GMC, maar in de toekomst moet het weer een zelfstandig merk binnen de groep worden.

Afstammeling van de Humvee

De Hummer was eigenlijk de particuliere versie van de Humvee die in het Amerikaanse leger werd gebruikt als jeep. De naam Humvee is afkomstig van High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle of afgekort HMMWV. In 1991 stelde AM General de Humvee ook beschikbaar voor particulieren met Arnold Schwarzenegger die zich als eerste koper meldde. General Motor maakte er in de jaren daarna een iets meer geciviliseerde versie van die we kennen als de Hummer H2.

Hummer Elektrisch EV

Het overlijden van de Hummer

In 2010 is de productie van de Hummer gestopt. Door de stijgende brandstofprijzen en financiële crisis die de autobouwer aan de rand van de afgrond zette. Dit besluit leidde tot de dood van de Hummer. Dat de Hummer terug zou komen spookt al langere tijd rond in de Amerikaanse automotive industrie. GM had eerst het idee om een elektrische pick-up te ontwikkelen met Rivian, maar zijn uiteindelijk met Ford in zee gegaan.

Ook benieuwd naar hoe de Hummer EV er uit gaat zien? Volgens de geruchten komt de commercial tijdens de Super Bowl van 3 februari voorbij. Tot dan is het afwachten.

Hummer Elektrisch EV
Foto: Dustan Woodhouse