Ducati DesertX: eindelijk off-road met Ducati

CREDITS: Ducati

Ducati staat bekend om zijn tranentrekkend snelle motoren met Italiaans temperament. Vuur en passie zijn twee termen die naadloos aansluiten bij de motorbouwer. Nu heeft Ducati zich ook gestort op de off-road game met de nieuwe Ducati DesertX. Een off-road fiets waarmee je de grenzen verlegt van Ducati, aldus Ducati. Mooi gezegd.

Van het asfalt met de Ducati DesertX

De DesertX was een compleet nieuwe uitdaging. Het heeft ze een kans geboden om te experimenten met een nieuwe designtaal die zijn geschiedenis vindt in de Afrikaanse Rally. Het resultaat is een solide, strak en modern ontwerp dat is gebaseerd op de ergonomie uit de off-roadwereld. De motorfiets is de perfecte balans tussen solide en functioneel.

Ducati DesertX - MANIFY
Foto: Ducati

Specificaties van de Ducati DesertX

Het motorblok in de Ducati DesertX is een doorontwikkeling van de liquid-cooled Testastretta 11° die je eerder zag in de Ducati Monster en Multistrada V2. Het blok met een inhoud van 937cc produceert 110 pk met een koppel van 92Nm. Door de doorontwikkeling heeft Ducati er voor de DesertX 1.7 kilogram af kunnen schaven en de tandwielkast van andere ratio’s voorzien. Gecombineerd met een nieuw ontwikkeld stalenframe en Kayaba-vering voor en achter, weegt de fiets 202 kilo schoon aan de haak. De vering is helemaal naar voorkeur aan te passen.

Ducati DesertX - MANIFY
Foto: Ducati

De motorfiets ademt off-road

De motor is gemaakt om op iedere ondergrond te kunnen presteren. Zo is de Kayaba voorvork behangen met een 21″ wiel en is aan de achterkant een 18″ wiel gemonteerd. Natuurlijk zijn deze wielen voorzien van Pirelli Scorpion Rally STR banden. Naar wens kunnen ook andere banden worden gemonteerd op de motorfiets.

De DesertX van Ducati beschikt over een 21 liter brandstoftank, die uit te breiden is door een extra achtlitertank. Hierbij is het ook nog mogelijk 120 liter aan opbergruimte te monteren op de motorfiets.

Technisch vernuft

Naast mechanisch vernuft is de motorfiets ook volgehangen met allerlei technische snufjes. Zo is het dashboard voorzien van een 5″ TFT kleurendisplay om je te voorzien van alle belangrijke informatie. Daarbij is er ook de optie om turn-by-turn navigatie toe te voegen aan het arsenaal. En natuurlijk is de motorfiets voorzien van LED-verlichting en ABS. De Ducati DesertX is een stukje technisch en esthetisch vernuft waar wij in ieder geval warme handjes van krijgen.

Foto’s: Ducati

Total
0
Share