Dreamjob alert: dik betaald verlaten supercars spotten in Dubai

CREDITS: Daniele Fantin

Van je ouders heb je altijd te horen gekregen dat je later iets moet gaan doen wat je leuk vindt. De één vindt het geweldig om vette marketing campagnes uit te werken en de ander is de hele dag een beetje aan het hobbyen. Ieder heeft zo zijn eigen beeld van een droombaan. Maar het moet uiteindelijk wel wat gaan opleveren. En als je dan toch klaar bent voor een carrière switch, kun je maar beter iets gaan doen waarbij je een leuk optrekje bij krijgt.

Oké. Wat dacht je van verlaten supercars zoeken in de Verenigde Arabische Emiraten én daar dik voor betaald krijgen? Klinkt best wel aardig, toch?

Verlaten supercars zoeken voor de kost!

De marktplaats voor de allerrijksten, Hush Hush, heeft een scala aan dikke wagens op de website staan. Nou vinden ze dat nog niet genoeg. Ze zijn namelijk op zoek naar een autofanaat die achtergelaten supercars wil opsporen.
In de VAE worden jaarlijks behoorlijk wat dikke bolides achtergelaten, omdat de eigenaar bang is om in de cel te belanden. In Dubai kun je namelijk door de Sharia-wetgeving worden opgepakt als je je schulden niet op tijd betaald. Daarom zijn er jaarlijks behoorlijk wat schuldenaren die het land ontvluchten.

Supercar scout

Waar de supercars blijven nadat ze zijn achtergelaten is de vraag. Maar Hush Hush wil dat iemand ze gaat opsporen. En wel met de volgende eigenschappen op zijn of haar CV. Je hebt geen ervaring nodig, maar een rijbewijs en een leeftijd van 21 of ouder zijn een pré. Daarbij krijg je een huis, leefgeld en alle reiskosten worden vergoed. Bij deze job hoort een salaris van €33.000 per jaar, ook krijg je per gevonden pareltje een bijpassende commissie.

Als je deze baan wilt binnen harken moet je beschikken over een flinke bak kennis over de auto’s, maar ook marktwaarde en zeldzaamheid kunnen inschatten. De aanstaande supercar-scout zal snel moeten kunnen werken en ook het transport en opslag van de vondsten moeten regelen. Past dit allemaal in jouw straatje als autoliefhebber? Solliciteren kan hier!

supercars, Dreamjob alert: dik betaald verlaten supercars spotten in Dubai
Foto: Logan Lambert
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…