Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai

CREDITS: Christoph Schulz

De stad van gigantische gebouwen en skyscrapers. Nee, we hebben het ditmaal niet over New York City maar over Dubai. Als je op zoek bent naar een bestemming met de wow-factor dan moet je naar Dubai, hier is niets te gek! Kijk je ogen uit tijdens een trip naar het hoogste gebouw van de wereld of ga snowboarden in een winkelcentrum terwijl de pinguïns je toekijken. In een woestijn!

Voor jouw trip hebben we de drie tofste Airbnb’s in Dubai en de drie vetste activiteiten op een rijtje gezet!

Overnachten in een Airbnb in Dubai

1. (Palm)boom hut

Luxe is natuurlijk de standaard in Dubai en dat zie je ook gelijk terug in deze villa. Vanaf de villa heb je uitzicht op de skyline van Dubai en dat terwijl je met je voeten in het zand zit. Deze Airbnb in Dubai staat op het bekende Palm Jumeirah, één van de palmeilanden. Hier zit je uit de drukte van de stad en ben je op loopafstand van geweldige restaurants. De Burj Khalifa, het hoogte gebouw van de wereld, is op ongeveer 20 minuten rijden dus ook daar ben je zo.

Deze villa is prima te betalen, zeker als je weet dat de villa voor tien personen is. Voor zo’n € 500 per nacht kun je Dubai al onveilig maken met je maten.

Meer info

Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai

2. Hoog, hoger, hoogst!

In dit smaakvolle Airbnb in Dubai voor vier personen in Downtown Dubai heb je vanaf je balkon uitzicht op de Burj Khalifa. Je bent dus dicht in de buurt van eigenlijk alles. In het gebouw kun je gebruik maken van de gym, de lounge en het buitenzwembad.

Je zit al in deze condo voor €150 per nacht voor vier personen. Dat is dus nog geen €40 per persoon per nacht, ik zeg boeken!

Meer info

Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai

3. Luxe op de 50ste verdieping

Is een 4-persoonsappartement niet voldoende omdat jullie met z’n zessen gaan, dan is Airbnb in Dubai een betere keuze. De loft ligt in hetzelfde gebied als de vorige. Het uitzicht wordt er niet minder op, ook hier zit je lekker hoog en kun je, vanaf het balkon, de Burj Khalifa praktisch aanraken.

Hoe ze hier op kunnen verdienen snapt niemand, want in deze Airbnb in Dubai kun je voor nog geen € 180 per nacht al zitten met vijf van je beste vrienden, dat is €30 per persoon. Daarvoor koop je in Amsterdam net een biertje…

Meer info

Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai

Activiteiten voor adrenalinejunkies

1. Helikopterview van Dubai, maar dan sneller

Voor mensen die graag alles zo snel mogelijk zien is skydiven de perfecte activiteit. Zo kun je Dubai helemaal zien en ben je ook nog is snel weer beneden zodat je weer lekker op het strand kunt gaan liggen met een biertje. Skydiven is sowieso al een hele toffe ervaring, maar door de palmeilanden, de hoge gebouwen en alle andere waanzinnige dingen die ze in de Emiraten gebouwd hebben is dit nog vetter. Het is wel wat aan de dure kant, namelijk tussen de €400 en €530, maar dit is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Vooral de angstige gezichten van je vrienden zullen je altijd bijblijven.

Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai

2. Spelen in de zandbak

Doordat we allemaal wat ouder worden mogen we niet meer in de zandbak spelen. In Dubai geven ze daar geen gehoor aan en doen ze lekker wat ze zelf willen. Met deze Airbnb Experience cross je vol gas met een 4×4 door de woestijn, ga je sandboarden en kamelen rijden. Lekker als vanouds in de zandbak spelen dus! Een paar uur zandhappen heb je al vanaf €24 per persoon.

Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai

3. Aan een zijde draadje

Dubai heeft allerlei records op zijn naam staan, zoals het hoogste gebouw ter wereld en de grootste indoor skihal; maar ook ’s werelds langste tokkelbaan! Vanaf een platform op 170 meter hoogte tokkel je naar beneden. Binnen 2,5 seconde vlieg je al met 60 kilometer per uur over de jachthaven. Voor deze ervaring moet je wel wat dieper in de buidel tasten, het kost namelijk € 144. Maar dan heb je wel een onvergetelijke ervaring!

 

Hoe kom je er?

Om alvast van de Arabische sferen te proeven vlieg je met Emirates in zo’n 6,5 uur naar dit Verenigde Arabische Emiraat. Bij Emirates kun je kiezen of je Economy class, Businessclass of First Class vliegt. Aan de First Class optie zit wel een behoorlijk prijskaartje, maar dan vlieg je wel in de beste First Class van de hele wereld.

Een groot voordeel aan het bezoeken van Dubai is, dat het niet nodig is om een visum aan te vragen. Na aankomst op de luchthaven van Dubai krijg je namelijk een gratis visum in je paspoort gestempeld. Deze is 30 dagen geldig.

In Dubai zelf kun je kiezen uit een hoop manieren om jezelf te verplaatsen. Het openbaar vervoer is er goed geregeld, ga bijvoorbeeld met de bus, tram of metro. Daarnaast valt het ook mee met de tarieven die taxi’s aanbieden. Verder kun je ervoor kiezen om een eigen auto te huren, aangezien de prijzen hiervoor ook nog meevallen en het rijden prima te doen is in Dubai. Laat je alleen niet teveel afleiden door de Porsches, Aston Martins, Maserati’s, etc. die je zullen omringen op de snelweg.

Airbnb in Dubai, Airbnb Finds: ontdek je innerlijke Sjeik in Dubai