Dodge Challenger Demon: ‘s werelds snelst accelererende productieauto

Rides

Het is je misschien niet ontgaan dat het Amerikaanse automerk Dodge al weken lang teasers en foto’s uitlekt van hun Challenger Demon. De snelheidsduivel hield de autowereld afgelopen tijd in zijn greep, want de beelden beloofden veel goeds. Vannacht is de auto dan eindelijk officieel geïntroduceerd en zijn alle specificaties naar buiten gebracht. En geloof ons, die zijn niet mis. De Dodge Challenger Demon is de snelst accelererende productieauto ooit!

dodge-challenger-demon1

Dodge Challenger Demon

Het eerste wat je natuurlijk wilt weten is; hoe snel kan ‘ie dan? Het racemonster heeft een 6,2 liter V8 motor met compressor, waarmee hij een vermogen heeft van ruim 840 pk en 1040 Nm koppel. Uh, wow! Hiermee knalt de Dodge Challenger Demon in 2,3 seconden (!) naar de 100, wat het de snelst accelererende productieauto ter wereld maakt. Inderdaad, zelfs een Tesla of Lamborghini haalt zulke snelheden niet in zo’n korte tijd.

Met zulke indrukwekkende cijfers weet Dodge met de Demon hun eigen Challenger Hellcat te verslaan. Het automerk ontwikkelde 97 nieuwe onderdelen en demonteerde een hoop andere, om de auto 90,7 kilo lichter te krijgen dan de Hellcat. Dit is wel ten kosten gegaan van onder andere de passagiersstoel, dus racen in dit beest doe je in je eentje. Tenzij je één dollar extra neerlegt, dan zet Dodge ‘m met liefde voor je terug. En voor nog één dollar extra krijg je de ‘Demon Race Kit’ erbij. Deze kit bestaat uit twee dragrace-achterbanden en twee kleinere, lichtere voorwielen en zorgt ervoor dat jij serieuze wheelies kan maken met dit racemonster.

dodge-challenger-demon4

Verboden

Met zulke bizarre snelheden en het hoogst gemeten aantal G-krachten (1,8 G) in een productieauto ooit, lijkt de Demon geheel voor de dragstrip ontworpen. Maar wie denkt binnenkort een rondje te racen heeft het mis; de National Hot Rod Association heeft de Demon al bij voorbaat verbannen van de circuits. De auto is té snel. En ook in Nederland zullen we ‘m niet voorbij zien komen. Hier zou de snelheidsduivel direct een fikse boete krijgen van de overheid vanwege teveel CO2 uitstoot. Aan de overkant van de Atlantische oceaan hebben ze meer geluk, hier zullen jaarlijks ruim 3000 exemplaren  gebouwd gaan worden. Prijzen zijn nog niet bekend.

dodge-challenger-demon2

dogde-challenger-demon7

dodge-challenger-demon6

dodge-challenger-demon3

dodge-challenger-demon8

dodge-challenger-demon5

Total
1
Share