Dit zijn de dikste nieuwe F1-livery’s, volgens de fans

CREDITS: Red Bull Content Pool

Nog maar twee weekjes en dan is het weer zover. Dan klinkt het weer “Lights out and away we go” tijdens de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen. Wij kunnen niet wachten.

Dit zijn de dikste Formule 1 wagens volgens de fans

We moeten dus nog even wachten op de eerste race, maar toch lijkt de eerste strijdbijl al begraven te zijn. En dan doelen we op de strijd van de mooiste wagens van dit seizoen. De fans hebben in de afgelopen week hun stem laten horen over welk team er met deze pré-titel vandoor gaat, en laten we het erop houden dat Red Bull zal hopen dat ze dit Formule 1-seizoen hoger eindigen dan dat ze met deze wedstrijd doen. Mercedes gaat er bij deze peiling namelijk met de winst vandoor, en dat doen ze tevens overtuigend: maar liefst 31% van de fans vindt het uiterlijk van de Duitse gigant het mooist.

Red Bull op ondankbare 4e plek

“Is she going to be as fast as she looks? I hope so.” Zo reageerde Toto Wolff zelf op de auto van Mercedes. De huidige ‘livery’ van Mercedes is geïnspireerd op de oorspronkelijke Silver Arrows racewagen van Mercedes, die tussen 1934 en 1939 volledig domineerde. Dit jaar hoopt Mercedes de geschiedenis te herhalen met deze zwarte livery. Hun rivalen van Ferrari komen op de 2e plek terecht, met 19% van de stemmen. Dat terwijl Alfa Romeo de 3e plek bekleedt, Red Bull op de ondankbare 4e plek terechtkomt met 8% van de stemmen en Aston Martin de top-5 afsluit met 7% van de stemmen.

Op 5 maart zullen we de wagens dus allemaal vanaf de start zien schitteren. Tot dan toe moeten we het even doen met de plaatjes, maar die zijn ook heerlijk hoor. Check ze hier.