Met Progress Bar word je dagelijks herinnerd aan hoe lang je nog leeft

CREDITS: Rawpixel
Lifestyle

Het is niet iets waar we al te graag aan herinnerd worden: het feit dat er een dag komt dat we er niet meer zijn. Toch is het wel degelijk iets dat we ons moeten beseffen. Niet omdat we bang moeten zijn voor ‘de dag des oordeels’, maar omdat we onze tijd hier zo optimaal mogelijk moeten besteden. Je kunt wel dagen, weken of jaren bezig zijn met je toekomst, werk, geld en andere stressvolle zaken. Maar je moet ook zeker genieten van je tijd hier. De bizarre app Progress Bar zou je wel eens kunnen helpen daarbij.

Progress Bar: een friendly reminder om te genieten van je leven

De tijd vliegt

We kennen het allemaal wel: je bent druk met je werk, sporten en het bijhouden van je Netflix series. Van ochtend tot avond volgepland, zelfs in je weekenden ben je druk. En voor je het weet vliegen de maanden voorbij. Want geef toe, wie heeft er de afgelopen maand niet gedacht: “Holy shit, is het nú al december?”  

Waar we druk zijn met gewoonweg leven, verliezen we het perspectief ‘tijd’ wel eens uit het oog. Het resultaat is dat we de helft van de tijd niet bezig zijn met het feit dát we leven. Bij het maken van keuzes denken we daarom vaak niet aan ‘de tijd’, maar toch is dat het kostbaarste wat er is. We kunnen het nooit meer terugkrijgen, wanneer het eenmaal weg is. Het is dus zaak om je tijd zo nuttig mogelijk te besteden. Een stukje bewustwording is hierbij behoorlijk belangrijk. Dit kun je doen door je bezig te houden met bijvoorbeeld mindfullness en meditatie, maar ook door middel van de app Progress Bar.

De app

Progress Bar combineert één van de aspecten die het meeste tijd innemen in ons leven, namelijk onze telefoon, met een friendly reminder aan hoeveel procent van onze tijd er al op zit. In percentages geeft de app aan hoeveel van onze dag, maand, jaar, en -jawel- ons leven er al opzit. Dit laatste door middel van je gemiddelde levensverwachting. We horen je denken: “Jo, dat wil ik allemaal niet weten.”  Maar toch kan het behoorlijk waardevol zijn om af en toe eens wat meer aandacht te besteden aan het fenomeen ‘tijd’. Hierdoor kun je er namelijk voor zorgen dat je bewuster en doelgerichter gaat leven. En laten we je vertellen dat dit behoorlijk zijn vruchten af gaat werpen.

Steven Jobs zei het heel mooi: “Remembering you’ll be dead soon is the most important tool for helping you make the big decisions in your life”. Een duwtje in de rug kan dus nét zijn wat je nodig hebt. Of je de app nu besluit te downloaden of niet is aan jou. Het beste advies dat we je kunnen geven is overigens wel om iets op te steken  van wat de app ons probeert te vertellen. Namelijk: “Live your best life right now”. 

Je kan de app in de App Store downloaden voor je Mac(Book).

Foto: Progress Bar
Menu
Total
12
Share