Wijnfestival dat maar eens in de 20 jaar wordt gehouden

Als je aan een wijnfestival denkt, verwacht je waarschijnlijk dat het gehouden wordt in het beroemdste wijnland ter wereld: Frankrijk. Niets is minder waar. Vanaf 18 juli 2019 staat namelijk de stad Vevey in Zwitserland voor meer dan drie weken in het teken van wijn. Normaal een rustige stad met minder dan 20.000 inwoners, maar deze zomer stroomt het vol met meer dan 400.000 bezoekers.

Wijnfestival dat maar eens in de 20 jaar wordt gehouden

Fête des Vignerons is een van de grootste wijnfestivals ter wereld. Het eerste festival vond plaats in 1797 en is opgericht door de Brotherhood of Winegrowers. Door de eeuwen heen is het van eendaags feest uitgegroeid tot een langdurig festival met proeverijen, livemuziek en wijneducatie.

Het wijnfestival wordt gehouden op een prachtige locatie langs het water en in het midden van de beroemde wijngaardterrassen van Lavaux. Daarnaast is de legendarische Charlie Chaplin gestorven in Vevey. Na een paar wijntjes kan je het wijnfestival dus prima combineren met een bezoek aan het landgoed dat hij 25 jaar lang als huis heeft bestempeld.

Benieuwd hoe het festival eruit ziet? Kijk dan de video hieronder!

©Fête des Vignerons

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…