Hier kan je de beste koffie drinken in Delft | Coffee Joints

CREDITS: Louis Hansel
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je het beste kan koffie drinken in Delft![/powerkit_alert]

Delft is misschien wel één van de gezelligste steden van Nederland maar wordt toch vaak onderschat. Het stikt in deze studentenstad van de Nederlandse geschiedenis, gezellige grachten en culinaire hotspots. Omdat de stad maar klein is, kun je met gemak in een dag de stad leren kennen. Wij zijn zoals elke week op zoek gegaan naar de beste, lekkerste, meest bijzondere koffie hotspots en deze vijf zijn onze Delftse favorieten.

De beste koffie in Delft

Kek

Kek is een echte Instagrammable hotspot. Met de opvallende sapbar die meteen bij binnenkomst in het oog springt en de kunstwerkjes die ze van alle dranken en het eten van de menukaart maken. Op de kaart vind je verschillende bijzondere koffies zoals een salted caramel latte en – voor in de zomer – een espresso tonic met limoen en rozemarijn. De health freaks onder ons kunnen hun hart ophalen bij de sap bar waar je de meest bijzondere sapjes kunt laten maken. Of je neemt gewoon een huisgemaakte gemberbier.

koffie delft, Hier kan je de beste koffie drinken in Delft | Coffee Joints

Koffie & Zo

De locatie van Koffie & Zo is uniek: de zaak is gevestigd in een oude slagerij waardoor het sowieso al een unieke hotspot is. En ook de eigenaren, Dennis en Katja, zorgen er voor dat dit een koffietent is die je móet bezoeken. Ze weten letterlijk alle ins en outs van koffie, de producten in hun winkel en de geschiedenis van het gebouw. En ze vertellen je hier graag en met veel passie over.

Nog een uniek aspect aan Koffie & Zo dat alles er te koop is. Zo schijnt er ook een klant te zijn geweest die het complete terras met zich mee nam. Dus wanneer je er op de koffie bent, sla je slag!

koffie delft, Hier kan je de beste koffie drinken in Delft | Coffee Joints

Cortado

Cortado komt van het Spaanse woord ‘cortar’ wat ‘knippen’ betekent. In dit geval wordt de koffie die zij serveren gesneden door gestoomde melk. Dit zorgt voor een evenwichtige en smakelijke koffie. De koffie die Cortado hanteerd is hun eigen merk, genaamd LAT6. Het is één van de koffiemerken die momenteel in de top van de Nederlandse koffietafels staan. Maar ze verkopen niet alleen heerlijke koffie. Cortado serveert diervriendelijke, biologische gerechten gemaakt van producten van de lokale markten en boeren.

koffie delft, Hier kan je de beste koffie drinken in Delft | Coffee Joints
Cortado

Puro Cucina

Puro Cucina is een perfect plekje voor de echte Italië-liefhebbers. Hij is gevestigd naast Kek, wat betekent dat je ‘m in hartje Delft kunt vinden. Bij Pura Cucina wordt alles van de menukaart met verse ingrediënten en heel veel liefde gemaakt. Bestel je een koffie of thee, dan krijg je er een huisgemaakte cantuccini bij.

Je kunt bij Puro Cucina niet alleen terecht voor een uitbreidde maaltijd met koffie (of wijn, of bier) maar ook om te werken aan de lange werktafels die in het midden van de zaak staan. Ook kun je met een groep vrienden – of als bedrijfsuitje – een avond een kookworkshop volgen.

koffie delft, Hier kan je de beste koffie drinken in Delft | Coffee Joints

Barbaar

Deze laatste hotspot is een perfecte plek voor de vrije zaterdag. Je begint er in de middag met een goede bak koffie en eindigt je dag op het terras met een glas wijn of een biertje. Leuk feitje: één van de vier oprichters van Hertog Jan is nu eigenaar van Barbaar. Dit is dan ook hét bier huismerk van Barbaar en hij smaakt hier nog net een tikje beter.

De koffie bij Barbaar is een blend van vijf verschillende landen verspreid over drie continenten. Het pittige van Mexico, de chocoladesmaken van Brazilië en Colombia, de fruitige en bloemige smaken van Ethopië en het robuuste van India. Mocht je geen tijd hebben om uitgebreid binnen (of buiten) te zitten, kan kun je je koffie ook to-go meekrijgen.

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…