Hier drink je de beste koffie van Groningen | Coffee Joints

CREDITS: Nathan Dumlao
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je het beste kan koffie drinken in Groningen![/powerkit_alert]

De leukste stad van het noorden is wat ons betreft Groningen. De jonge studentenstad leeft altijd en is niet vies van een bak koffie. Dat zie je terug aan de ontzettend veel koffietentjes die de stad rijk is. Natuurlijk kunnen er maar een paar uitblinkers zijn en dat volgens ons zijn dat deze:

De beste koffie in Groningen

Black & Bloom

In 2016 werd Black &  Bloom uitgeroepen tot winnaar van de ‘Koffie Top 100’ en dus mag deze locatie absoluut niet aan onze favorieten van Groningen ontbreken. Los van de standaard koffies kun je hier terecht voor specials, zoals een cold brew met ginger ale of tonic. Leuk detail: de koffiebonen die voor de koffie’s worden gebruikt, worden door eigenaar Gerben zelf geroosterd in zijn eigen branderij.

koffie groningen, Hier drink je de beste koffie van Groningen | Coffee Joints

De Uurwerker

De Uurwerker is een café, lunchroom, werk- en ontmoetingsplek in hartje Groningen. Veel studenten of zzp-ers komen hier om met een goede kop koffie achter hun laptop te werken. Naast hun steengoede koffie staat De Uurwerker ook bekend als borrellocatie waardoor je er van ’s ochtends tot laat terecht kunt. Bestellen doe je hier zelf aan de bar en wanneer het lekker weer is drink je je koffie buiten aan de picknicktafels.

Cappuvino

Cappuvino is vorig jaar geopend aan de Vismarkt in Groningen en is een absolute hotspot. De inrichting is klassiek: marmer, goud en eenvoudig. En zoals de naam al doet vermoeden is Cappuvino naast een koffiebar ook een wijnbar en kun je er dus terecht voor een goed glas wijn. Het dakterras is toch wel dé highlight van deze koffietent: een rooftop bar met live jazzmuziek.

koffie groningen, Hier drink je de beste koffie van Groningen | Coffee Joints

Spaak

De volgende hotspot is een bijzondere. Spaak is een koffiezaak en fietsenhandel in één. Je kunt hier je racefiets kopen, laten repareren of zelf je fiets onder handen nemen in de werkplaats. Maar dit betekent niet dat koffie een bijzaak is bij Spaak. In tegendeel zelfs. Ze werken samen met het Koffiestation van iets verderop in de stad en met succes. Ook is het mogelijk om een lichte lunch of snack bij de koffie te krijgen. Dus ook al ben je geen wielrennerfanaat, voor een lekker bakkie pleur moet je hier zijn.

Holtbar

Deze koffie-hotspot is een koffiezaak en concept-store in één gerund door twee zussen. Door al het groen van de planten en de witte inrichting doet Holtbar een beetje Scandinavisch aan. De concept-store bestaat uit woonaccessoires, boeken en kleding en achter in de zaak hun je dus een lekkere koffie drinken. Ook is er de mogelijkheid om achter je laptop aan werk of studie te werken. Zit je liever buiten, dan kun je het terras op.

koffie groningen, Hier drink je de beste koffie van Groningen | Coffee Joints

Wadapartja

Vooral een leuke locatie in de zomer waar je op het terras je eigen mini-zwembadje krijgt om je voeten koel te houden. Bij Wadapartja wordt steengoede koffie geschonken en daarnaast heb ze er een leuke menukaart bij. De binneninrichting voelt als een grote huiskamer met chille banken, hoekjes en boekenkasten. Het personeel is er vriendelijk en mocht de ene locatie vol zitten, kun je het altijd bij locatie twee proberen.

koffie groningen, Hier drink je de beste koffie van Groningen | Coffee Joints