De dranken die echt niet mogen ontbreken in jouw home bar

CREDITS: John Cafazza

Natuurlijk wordt er in de winter gefantaseerd over zomerse cocktails in de zon. Maar welk drankje ga je maken als je vrienden langs komen voor een winterbarbecue of borrel? No worries, wij hebben voor jou de musthaves op het gebied van sterke dranken die in jouw home bar thuis horen.

Musthaves voor jouw home bar

Vodka

James Bond drinkt in elke film een drankje met deze essential. “Vodka Martini, shaken not stirred”. Maar welke Vodka kies je nou? Heb je een wat kleiner budget, ga dan voor een Smirnoff of een Absolut Vodka. Heb je iets meer te besteden dan kan je natuurlijk gaan voor merken als Belvedere en Grey Goose. Vodka kan je net als Willy Wartaal drinken met ijs, maar probeer ook eens een Espresso Martini, die past uitstekend bij de donkere dagen!

Home bar, De dranken die echt niet mogen ontbreken in jouw home bar
Credit: Johann Tratsch

Gin

Een goede Gin & Tonic mag natuurlijk niet ontbreken op jouw get together. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw Gin & Tonic net wat anders is dan iedereen gewend is? Wij vinden Hendricks Gin persoonlijk een betere keuze dan bijvoorbeeld een Beefeater of Gordons. Hendricks wordt in beperkte oplages van 500 liter per keer gedistilleerd en wordt geïnfuseerd met smaken van onder andere komkommer en rozenblaadjes.

Home bar, De dranken die echt niet mogen ontbreken in jouw home bar
Credit: John Fornander

Whisky

Whisky is natuurlijk perfect om puur te drinken, maar het misstaat ook zeker niet in cocktails. Denk eens aan klassiekers als de Whisky Sour of een Old Fashioned. Welke whisky jij kiest, is natuurlijk aan jou. Een goedkope whisky zoals Jack Daniels’ Tennessee is perfect om te mixen met een colaatje. Drink je whisky liever puur? Kijk dan eens naar de Dalwhinnie 15 years single malt, een aanrader voor de beginnende single malt whisky drinker.

Home bar, De dranken die echt niet mogen ontbreken in jouw home bar
Credit: Adam Jaime

Rum

Uiteraard kan je met een fles Bacardi niet verkeerd gaan. Maar kijk ook eens wat verder. Een spiced rum smaakt ook uitstekend en wordt in veel cocktails gebruikt. Echte classics zijn natuurlijk de Mojito, de Pina Colada en de verschillende Daiquiries. In deze cocktails zit dan ook de meer gebruiksvriendelijke witte rum. Een hele toffe cocktail met donkere rum is bijvoorbeeld een Dark ’n Stormy.

Home bar, De dranken die echt niet mogen ontbreken in jouw home bar
Credit: Ash Edmonds

Virgin cocktails

Natuurlijk zijn er ook toffe cocktails als je geen alcohol wil drinken. Je zou hierbij kunnen terugvallen op classics als een Virgin Daiquiri of Virgin Pina Colada. Wij vinden het echter ook de moeite waard om andere varianten van Virgin cocktails te checken.  Een Mojito Granate is een alcohol vrije cocktail die ook nog eens enorm gezond voor je is! Is granaatappel niet helemaal je smaak? Probeer dan eens een Summer Crush. Deze cocktail is op basis van fruit hét zomergevoel tijdens de donkere dagen.

Bitters

Bitters geven jouw cocktail een echte kick en zijn zeker het proberen waard. Op basis van een neutrale alcoholhoudende basis worden deze smaakbommetjes geïnfuseerd met schors, fruitsoorten, zaden en specerijen. Je vindt ze vaak terug in bijvoorbeeld een Manhatten of een Old Fashioned. Voordat bitters in de mixologie werden gebruikt dacht men dat bitters gezond voor je waren. Het waren toen in feite homeopatische geneesmiddelen.

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…