6 zeldzame elektrische hypercars die je wil kennen

CREDITS: Rimac

Elektrische auto’s op de Nederlandse weg. Het is net zo normaal geworden als een boterham met pindakaas tijdens de lunch van Janssen & Janssen BV. Toch zijn er nog een aantal zeldzame beestjes die niet elke dag voorbijkomen.

Meest unieke en zeldzame elektrische auto’s

Welk merk gaat vandaag de dag niet hand in hand met een transformatie naar elektrische auto’s? Doordat wagen na wagen de lopende band afrolt zie je door de bomen het bos niet meer. De essentie dat we met zijn allen aan de slag moeten om duurzamer en milieubewuster te leven is geen overbodige luxe. Ook voor de autoliefhebbers brengt het de nodige voordelen met zich mee. Al is het daar lang niet iedereen mee eens..

De (elektrische) bekende namen die als private lease auto beschikbaar zijn, ken je intussen wel. Het is tijd om een aantal zeldzame beestjes in het wild te spotten. Of ja, voor nu op je digitale beeldscherm…

Hispano Suiza Carmen Boulogne

Het vrij onbekende merk belooft veel goeds. Met Zwitserse kwaliteit wordt dit beestje door maar liefst 820kW voortgestuwd richting de top van elektrische auto’s. Het futuristische avant-garde design doet de hoge kwaliteit van het merk eer aan, maar deze beauty heeft meer onder de kap liggen. Doordat de allernieuwste technologieën in het systeem zijn verwerkt rijzen de snelheden de pan uit. Zie je ‘m niet op dagelijkse basis voorbij scheuren? Dat is niet gek: er zijn immers maar 19 van deze snelheidsduivels gemaakt.

Rimac Nevera

Over dit elektrische bakbeest tikten we laatst al een artikel. Het nieuws kwam namelijk dat deze Kroatische jongen binnenkort ook op de A2 kán verschijnen. Al is dan het feit dat je maar 100 km/h mag wel héél zonde, want de topsnelheid ligt op 412 km/h. Met de nieuwste technologie, een retestrak interieur en maar liefst vier ‘gierende’ zit je wel gebakken met deze supercar. Lees er hier meer over. 

elektrische auto's, 6 <strong>zeldzame elektrische hypercars</strong> die je wil kennen
Foto: Rimac

Aspark Owl

Met een krappe productie van ongeveer vijftig van deze elektrische auto’s is het dringen. Onder de mannen of vrouwen met goedgevulde zakken dan, want €2.5 miljoen neertikken zal niet iedereen gegeven zijn. Deze Japanse lichtgewicht werd ontworpen met als doel de snelst optrekkende auto ooit te worden. Veel technologie en carbon later is hij met 1,69 seconden bij de honderd. Niets mis mee.

Aspark Owl
Foto: Aspark

Lotus Evija

Een bekender beestje, qua merknaam, is deze Lotus. De Evija is het elektrische paradepaardje van het merk. Het beste chasis en handling zorgen ervoor dat deze jongen één van de ziekere en snellere elektrische auto’s is. Helaas dat je ze niet vaak voorbij zal zien scheuren. Van de 2.000 pk vliegende jongens zullen er slechts 130 gemaakt worden.

Pininfarina Battista

Aan de fancy naam zal het in ieder geval niet liggen. Pininfarina heeft zijn naam natuurlijk sowieso al, en dit brute racemonster is een nieuw hoofdstuk aan de rijke geschiedenis. Met twee keer de kracht van een F1-auto is deze Battista werkelijk de droom van elke man. De hypercar heeft letterlijk beauty and the brains waardoor je te maken krijgt met een one-of-a-kind. Een niet zo misselijke afsluiting van de lijst, zullen we maar zeggen.

Check hier hoe een 0 tot 200 km/h-test gaat:

Extra: Alieno Arcanum

Waar de naam al neigt naar een soort alienwagen, is dit het beste en tegelijkertijd stoerste jongetje uit de klas. In alles nét dat beetje extra en beter. Met maar liefst 5.221 pk belooft deze een jongen voor de toekomst te worden. Baanbrekend, zo ook de realisatie. Althans… De bouwfase blijft nog uit, waardoor het duimen is dat deze – misschien wel dikste auto ooit – nog geproduceerd zal gaan worden.

Source: