Toffe feiten over de aller rijkste der aarde

Als er wordt gesproken over de aller rijkste mensen ter wereld denken we meteen al Bill Gates. Maar Gates vindt het helemaal niet eerlijk dat hij zo rijk is. Dat vinden wij ook niet Bill! Over de aller rijkste valt natuurlijk genoeg te vertellen, daarom hebben wij een aantal toffe feitjes geselecteerd voor jou.

Feiten over de aller rijkste der aarde

Wisseling van de wacht

Waar Bill Gates al jaren de dienst uit maakte als aller aller rijkste, heeft de grote baas van Amazon het stokje overgenomen. Waar Gates van plan is om al zijn miljoenen weg te geven, timmert Jeff Bezos lekker aan de weg. Bezos heeft inmiddels een aantal lekkere jaren achter de rug. Zijn vermogen groeide in twee jaar tijd met een slordige $40 miljard. Dat is een 4 met 10 nullen, ofwel 40.000.000.000.

aller rijkste, Toffe feiten over de aller rijkste der aarde
Credits: Pavel Kunitsky

Jonger dan 40 jaar oud

Van de 2.200 miljardairs in de wereld, zijn er slechts 63 onder de 40. De jongsten van het stel zijn respectievelijk 21 en 22 jaar oud. Alexandra en Katharina Andersen zijn samen een slordige anderhalf miljard dollar waard, die ze te danken hebben aan hun lieve vader! De allerrijkste miljardair jonger dan 40 is natuurlijk onze Facebook vriend Mark Zuckerberg.

Verstoppertje

De aller rijkste ter aarde verdienen een aardig salaris. En rijk blijven, doe je door zuinig te zijn. Niet door te letten op je uitgaven, maar door te letten op je belasting. Naar schatting verbergen de one percenters een kleine acht triljoen Amerikaanse dollars op offshore rekeningen.

Girlpower

Mannen scoren statistisch gezien het hoogst als het gaat om grootverdieners. Natuurlijk laat het andere geslacht dit niet zomaar toe. Vrouwen zijn bezig aan een inhaalslag, vorig jaar stonden er maar liefst 256 vrouwelijke miljardairs in de lijst van aller rijkste. Niet slecht dames!

aller rijkste, Toffe feiten over de aller rijkste der aarde
Credits: Freestocks

Henry Ford

De uitvinder van de automobiel stierf in 1947 en was een uitstekend zakenman, zoals je misschien al bekend was. Als we zijn vermogen zouden omrekenen, zou de beste man een vermogen hebben van 119 miljard dollar (rekening houdend met inflatie natuurlijk). John D Rockefeller stierf iets eerder en zou vandaag de dag ruim over Meneer Ford heen zijn gegaan. John zou een vermogen hebben gehad van 340 miljard dollar!

Nalatenschap

Je naasten verliezen wil natuurlijk niemand. Maar wij hebben wel een opmerkelijk feitje gevonden over de nalatenschap van de 500 rijkste personen op aarde. Naar schatting gaan deze mensen een gezamenlijk vermogen van zo’n 2,4 triljoen dollar nalaten aan hun erfgenamen!

aller rijkste, Toffe feiten over de aller rijkste der aarde
Credits: Sharon McCutcheo