New in line: de Polestar 3

CREDITS: Polestar

Bijna vijf jaar geleden werden wij voor het eerst verliefd op de Polestar 1. En even later vonden we dat alles draaide om de Polestar 2. Fast-forward naar 2022 en de Zweedse elektrische autogigant heeft alweer een derde kindje toegevoegd aan de Polestar-familie.

Dat gaat – net als de Polestars zelf – behoorlijk rap. Ongekende snelheid, optimaal rijcomfort, Scandinavisch minimalisme en unieke designtaal: je mag genoeg verwachten van de gloednieuwe Polestar 3. Klik de riemen maar vast, want wij scheuren je door de fine details van dit prachtmodel heen.

In stijl over het wegdek vliegen met de nieuwe Polestar 3

“Deze auto is vanaf het begin ontworpen als een Polestar en heeft nieuwe kenmerkende eigenschappen”, aldus de CEO van Polestar, Thomas Ingenlath. En dat zie je terug hoor. Alleen bij het aanzicht van het exterieur krijgen we namelijk al een brede grijns op ons gezicht: een krachtige, brede en tegelijk elegante SUV die minimalisme ademt. Eigenlijk precies zoals we een SUV van Polestar voor ogen hadden. Ook komt de SUV met aerodynamische vleugels die er niet alleen dik uit zien, maar er ook nog eens voor zorgen dat jij als de wiedeweerga over het wegdek heen vliegt.

Polestar 3, New in line: de <strong>Polestar 3</strong>
Foto: Polestar

Safety first, ook met de krachten van de Polestar 3

Dat je met de Polestar 3 bliksemsnel over de A2 kan vliegen mag sowieso duidelijk zijn. Met het Performance Pack kom je tot de 210 km/u en trek je binnen een kleine 4,7 seconden moeiteloos naar de 100 km/u. De absolute powerhouse komt met een aandrijflijn van twee motoren en focust daarbij op de achterwielaandrijving. Gelukkig heeft de Polestar 3 geen enkele moeite om met al deze kracht om te gaan, mede door de Dual Clutch-functie, geavanceerde veiligheidsfuncties ondersteund door AI-intelligentie, en bestuurdersassistentie is deze SUV één van de veiligste bolides die verkrijgbaar is.

Overal is aan gedacht

Er wordt simpelweg dus overal aan gedacht bij Polestar. Die lijn trekken ze aardig door wanneer het op het interieur van de Polestar 3 aankomt. Met een materialenpallet dat vooral veel ‘Bio-MicroTech’ leer bevat letten ze niet alleen op een luxueus interieur, maar ook op de footprint die ze achterlaten op de wereld.

Daarbij komt de Polestar 3 met 25 luidsprekers, 3D-surround system, het eerste geïntegreerde Google-diensten systeem in een auto ooit(!), geavanceerde warmtepomp, ongelofelijk veel veiligheidssensoren die zelfs je slaperigheid bijhouden en veel meer andere dingen. Je merkt het al wel, we raken maar niet uitgepraat over de Polestar 3. Het is tijd dat je het nieuwe werk van Polestar zelf maar eens gaat bekijken,  amigo. Check de heerlijke plaatjes hieronder of bekijk hier meer info over de Polestar 3.

Foto’s: Polestar

Source: