De beste podcasts met alleen maar man talk

CREDITS: Pexels | Robert Butts

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten, strijken en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de nieuwe serie ‘De beste podcasts…’ gaan we je de komende weken meenemen in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts met man talk

Zet jou en je vrienden bij elkaar en je krijgt vanzelf de beste gesprekken. Man talk heeft iets magisch, want het is iets wat we niet kunnen uitleggen aan vrouwen. Zoals je weet kan dit over van alles gaan. Vandaar dat uiteenlopende onderwerpen ook een kenmerk is bij dit lijstje. De presentatoren zijn gewoon lekker aan het lullen over van alles en nog wat. Dat gegeven zorgt ervoor dat het heerlijke content is om gewoon naar te luisteren. Ga in het zonnetje zitten, pak er een drankje bij en geniet.

podcasts
Foto: Toa Heftiba

Day 1 Podcast

Deze podcast is eigenlijk een goed gesprek tussen toffe mensen die houden van hun vak. Ze vertellen over hun carrière, dagelijkse dingen en levenslessen. Oprichter is JayJay Boske, die ondanks dat hij nieuw is in de wereld van nog podcasts, wel gelijk een grote speler werd. Er staan nog maar een paar afleveringen online, maar hij heeft al wel een aantal grote namen binnen gehaald.

Luister op: Spotify | Apple Podcast

Eindbazen

Michel Vos en Wiggert Meerman praten in hun podcast met echte eindbazen. De gasten hebben iets bijzonders gepresteerd of een bijdrage geleverd in de sport, wetenschap, economie, cultuur of technologie. Er komen mannen aan het woord die je misschien nog niet kent, maar wel een meesterlijk verhaal hebben.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

De Autowereld Podcast

Dé podcast over auto’s. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt besproken. Tom Coronel, Werner Budding, Carin van ’t Net en Andreas Pol praten over alles wat met auto’s te maken heeft. Wetenswaardigheden, zelfrijdende auto’s, klassiekers, de toekomst enz.

Luister op: Spotify | Apple Podcast

podcasts
Foto: Devon Wilson

Recht voor je Raap

Emre en Don zijn oud studiegenoten en kennen elkaar al meer dan tien jaar. Elke zaterdag om 12:00 delen ze een nieuwe podcast waarin ze allerlei onderwerpen bespreken, maar dan ook écht van alles.

Luister op: Spotify | Apple Podcast

Neutrale kijkers

Yordi Yamali en Peter Buurman nodigen twee keer per maand een gast uit die mag proberen antwoord te geven op de vraag: waarom kijken we voetbal? In deze onmogelijke tijden houden ze de spieren warm en zoeken ze creatieve oplossingen.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

Bonus: ThuisPubQuiz Podcast

Mis jij je maten ook zo erg? Dan kan je altijd nog online een pubquiz houden met de ThuisPubQuiz Podcast. Scheelt je ook weer een hoop tijd en moeite met het bedenken vragen. In zes rondes van tien vragen heb je een avondvullende quiz voor al je vrienden.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | ThuisPubQuiz 

podcasts
Foto: Sean Benesh