Duitsers maken geen grappen: Opel Corsa OPC

“Duitsers maken geen grappen”, zegt Opel in de nieuwe Karl commercial. Nu vinden wij de nieuwe Karl wel een klein grapje. Gelukkig hebben de Duitsers ook goeie grappen, namelijk de 207PK tellende Opel Corsa OPC. Eens kijken wie er het laatst lacht.

Snelle hatchback

Vorige keer testten we de legale kartwagen in de vorm van een Opel Adam S. Een erg leuk bakkie om in te scheuren, maar alleen als je weinig ruimte nodig hebt. De Opel Corsa biedt als iets grotere broer, meer opberg- en zitruimte. Aan de Corsa heb je dus iets meer als je meer te vervoeren hebt. Daarnaast hoef je je met de 1.6 Turbo motor niet te vervelen. De 207 paarden staan altijd in de startblokken.

OPC

Wat kan je van de OPC (Opel Performance Center) verwachten? De auto oogt lekker agressief en ook de twee uitlaten (met flinke brul) laten zien dat het menens is. Uiteraard knalt de Azure (Flash) blauwe kleur van de Corsa OPC er lekker uit. Het Corsa logo is vervangen door OPC en ook de 18” velgen met Brembo remmen geven het wat extra jus. Natuurlijk hoef je je in de binnenkant niet te vervelen: Recaro kuipstoelen en vele OPC details, maar net zoals bij de Adam S; waar is de volume draaiknop?

Kopen

Al met al is het een erg leuke snelle auto die erg opvalt! De Corsa OPC vraagt er elke keer om, om uitgelaten te worden. Mocht je deze auto willen kopen, dan weet ik zeker dat je er super veel plezier van gaat hebben. Het is een soort wolf in schaapskleren. Je ziet uiteraard wel dat het een snellere corsa is, maar dat hij in minder dan 7 seconden naar de 100 km/h doortrapt heb je waarschijnlijk niet in de gaten. De instapvariant van een Corsa kost je ongeveer €14k, maar de OPC ongeveer het dubbele. Voor de versie waar wij in reden moet je ruim €38k aftikken. Veel geld, maar voor de echte liefhebbers is het bedrag het meer dan waard. Is de Corsa jou toch nog iets te klein? Binnenkort zullen we de Insignia OPC even voor je testen!