De enige Minotto Barchetta wordt voorgesteld aan het grote publiek

De International Amsterdam Motor Show heeft aangekondigd dat de unieke Minotto Barchetta te zien zal zijn tijdens het aankomende event. Het is de eerste keer dat Minotto Barchetta te bewonderen zal zijn voor het grote publiek. De Barchetta is van Nederlandse makelij en wordt vergeleken met de iconische Ferrari F40. Vooral vanwege zijn schitterende uiterlijk en rauwe rij-eigenschappen.

De enige Minotto Barchetta komt naar het grote publiek

De Minotto Barchetta is een monster op de weg. De bouwer, de Nederlander Hans Teijgeler, heeft uitsluitend gebruik gemaakt van de allerbeste materialen. Door koolstofvezel en aluminium te gebruiken weegt de auto nog geen 900 kilogram. Van 0 naar 100 km/h ben je dan ook in 3 seconden. Met een Ferrari V12 in zo’n lichte auto is dat ook niet zo gek.

Het idee van Hans was om een prachtige klassieke auto te voorzien van moderne technieken. Die combinatie maakt de Minotto ook zo uniek. Het beste van een klassiek uiterlijk met een moderne motor, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het hem gelukt. Hier was dan ook wel wat geduld voor nodig: het duurde zo’n acht jaar om het concept te perfectioneren.

MInotto Barchetta

240 km/h maar wel met een fantastische rijbeleving

In een interview met Autoblog geeft Hans aan dat hij een auto wilde bouwen die ook bij 240 km/h een fantastische rijbeleving heeft. Hans verwoord in het interview mooi “Ik heb vrijwel alle snelle en moderne Italiaanse auto’s mogen rijden. Stuk voor stuk fantastische auto’s, maar met één gezamenlijk probleem: ze zijn veel te capabel voor de openbare weg.”

Dus ging hij zelf een brute wagen bouwen. De Minotto Barchetta heeft haar laatste updates gehad en klaar om de wereld te laten zien wat we de aflopen acht jaar hebben gemist. De Minotto Barchetta maakt haar opwachting op de Car Catwalk en is te zien in hal 7 van 9 t/m 13 april tijdens International Amsterdam Motor Show in Rai Amsterdam.

Minotto Barchetta