Hyundai Prophecy: de minimalistische concept car van de toekomst

CREDITS: Imotion Hyundai

Hyundai laat door middel van een elektrische concept car zien wat voor plannen het bedrijf heeft op het gebied van elektrificatie. De Hyundai Prophecy is een van de nieuwe Sensuous Sportiness modellen. Hierbij lijkt het alsof de auto een door weer en wind gladgeslepen steen is.

Hyundai Prophecy: het autonoom rijden van de toekomst

Hyundai is van plan het komende jaar met 44 nieuwe elektrische voertuigen op de markt te komen. Hiermee wil het bedrijf uitgroeien tot een van de top drie spelers in de wereld op het gebied van elektrische auto’s.

SangYup Lee Hoofd van Hyundai Global Design Center zegt: “De Prophecy luidt een volgende fase in voor Hyundai-design, genaamd Optimistic Futurism; een designconcept dat erop is gericht om de band tussen mens en auto te versterken.” 

Hyundai Prophecy
Foto: Imotion Hyundai

Een sexy Hyundai

Maar nu even over de enorm sexy auto zelf. Het Sensuous Sportiness model zorgt ervoor dat dit gestroomlijnde design een lage luchtweerstand heeft. Wat natuurlijk een groot voordeel is als je elektrisch rijdt.

De wielen staan opvallend ver uit elkaar en dicht op de hoeken, waardoor binnen in de auto extra veel ruimte is gecreëerd voor de passagiers. Als bestuurder van deze auto is het al helemaal een luxe positie omdat hij autonoom rijdt. Wanneer je dan toch het stuur wil vastpakken zijn er twee joysticks te vinden, waarmee je naar links en naar rechts kunt bewegen.

Hyundai wil met allerlei milieuvriendelijke materialen en toepassingen laten zien hoe zij denken over de elektrische voertuigen van de toekomst. Zo is er Clean Air Technologie te vinden in de auto, dit zorgt voor circulatie van schone buitenlucht door de auto. Ook zijn de spoiler en koplampen zijn van transparant acryl gemaakt wat een erg licht materiaal is, wat erg voordelig is voor een elektrische auto.

Check ook: Lewis Hamilton heeft de dikste autocollectie van allemaal

Hyundai Prophecy
Foto: Imotion Hyundai
Hyundai Prophecy
Foto: Imotion Hyundai
Hyundai Prophecy
Foto: Imotion Hyundai
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…