Deze barnfind is de natte droom van elke autoliefhebber

CREDITS: https://www.daimler.com/en/

Een van de aller ziekste modellen die Mercedes-Benz ooit heeft gemaakt is door de eigenaar terugverkocht aan het merk. Het gaat om een Mercedes-Benz 300SL Coupe, ook wel de ‘Gullwing’ genoemd. Hoe veel er precies voor is betaald is niet bekend. We weten wel dat als deze hele zieke bolide is opgeknapt, hij ongeveer 1,3 miljoen Euro waard is.

Mercedes-Benz 300SL is de barn find van de eeuw

De mening zullen over deze auto ongetwijfeld hetzelfde zijn, want een ontzettend harde auto is dit. Persoonlijk vraag ik me af waarom ze hem verkopen. De Gullwing is vorig jaar ontdekt in Ponte Vedra Beach in Florida, de Verenigde Staten. De auto heeft daar 10 jaar lang stof staan happen. Daarvoor stond hij naar verluid vanaf de sixties in een andere garage geparkeerd.

Mercedes-Benz 300SL, Deze barnfind is de natte droom van elke autoliefhebber
Foto: © Daimler AG

Oprichter van een van de meest toonaangevende autoveilingen, Concours d’Elegance, en autokenner Bill Warner kent de auto nog uit zijn jeugd. Na heel veel moeite heeft hij de auto voor de tentoonstelling naar Amelia Island gekregen waar het ‘Concours’ wordt gehouden.

Goede prestaties voor de Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Dat de Mercedes-Benz 300SL een herkenbare auto hoeven we niet te zeggen. Wat we misschien wel even aan moeten stippen zijn de prestaties van deze sportauto. De topsnelheid ligt namelijk, afhankelijk van de motor die erin ligt, zo rond de 225 kilometer per uur. Dat is een stevige snelheid voor een auto uit 1954 kunnen wij je vertellen! Er zijn zo’n 1.400 exemplaren gemaakt van de ‘Gullwing’, dat is mede wat hem zo bijzonder maakt!

Experts zeggen dat er maar twee jaar echt goed mee is gereden. Sinds diens heeft hij stilgestaan. Er staat ongeveer 57.000 kilometer op de teller. Check hieronder de foto’s van de 300 SL Gullwing!

Foto’s: © Daimler AG

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…