Maak kennis met de La Voiture Noire van Bugatti

CREDITS: Bugatti

Bugatti is weer met iets heel speciaals op de proppen gekomen. Een one of a kind als eerbetoon aan de Bugatti Type 57 SC Atlantic. Het is niet vaak dat Bugatti met een nieuw model op de proppen komt. Ze haalden de voorpagina’s met de Bugatti Veyron, de eerste legale straatauto met meer dan 1000pk. Daarna kwam de Chiron kijken, lichter en sneller dan de Veyron. Het laatste meesterwerk heet ‘La Voiture Noire’. Inmiddels zou deze sportbolide aan niemand minder dan Christiano Ronaldo zijn verkocht. Lekkere auto Ronaldo!

Nieuwe auto Ronaldo: de La Voiture Noire van Bugatti

De ‘nieuwe Atlantic’ zoals hij  genoemd moet worden is een mechanisch wonder. Hij beschikt over een motor waar je u tegen zegt! Een 8 liter W16 motor met 4 turbo’s die 1.500 pk en 1.600 Nm koppel levert, niet te geloven. De uitlaten aan de achterkant van de auto, dat zijn er maar liefst zes, geven aan wat een ontzettende kracht de auto heeft.

De body moet ons doen denken aan de Atlantic die gebouwd is tussen 1936 en 1938. Hier zijn destijds maar vier exemplaren van gemaakt. Overigens was de Type 57 SC Atlantic de duurste auto ooit. Voor drie van de Atlantic Coupé’s werd een bedrag betaald tussen de 30 en 40 miljoen dollar. Het vierde exemplaar is echter spoorloos. Inmiddels schatten kenners de waarde van dat exemplaar op 100 miljoen!

auto ronaldo
Foto: Bugatti

Stevige prijs

We hebben eerder een aantal geruchten gehoord over de prijs van deze peperdure bolide. Hij zou maar liefst 16 miljoen euro moeten gaan kosten. Dat bleek ietwat overdreven, hij is voor een slordige 11 miljoen euro verkocht. Over deze 11 miljoen euro moet je nog wel een beetje belasting betalen. Dat is meer dan waar de meeste mensen alleen maar over kunnen dromen!

De Portugese voetballer Christiano Ronaldo leeft die droom. Volgens Britse en Italiaanse media kocht hij dit exemplaar waarvan er slechts één bestaat. Als hij deze aankoop daadwerkelijk heeft gedaan zal hij de sportbolide pas over twee jaar krijgen. Het prototype van de La Voiture Noir zal namelijk eerst rijklaar gemaakt worden. Daarover hoor je Ronaldo niet klagen. In zijn garage heeft hij al meerdere exclusieve wagens staan, zoals een McLaren MP4-12C, een Rolls-Royce Ghost en een Ferrari 599 GTO e F12 TDF.

Benieuwd naar La Voiture Nore? Check de beelden hier onder! Bij Bugatti noemen ze dit: ‘het hoogste niveau van automative haute couture dat je kan bereiken’. Waarschijnlijk hebben ze gelijk!

Note:
Eerder schreven we dat de La Voiture Noire een van de nieuwste aankopen van sterspeler Christiano Ronaldo zou zijn geweest. Dit is echter ontkracht door zijn manager. Wie de bolide wel heeft weten te bemachtigen weten we niet. Over twee jaar gaan we daar achter komen, dan is hij af! Nieuwe geruchten gaan natuurlijk al rond, zo zou Floyd Mayweather hem hebben gekocht. Maar ook de voormalig topman van Volkswagen, Ferdinand Piëch zou de koper kunnen zijn!