Dit event tovert Londen om tot kleurrijk Lamborghini-walhalla

CREDITS: London Concours

De strijd tussen het paard en de stier ontwaakte in 1963. Toen Ferruccio Lamborghini erover klaagde dat zijn Ferrari wéér naar de garage moest tegen Enzo Ferrari en hij als reactie te horen kreeg: “The clutch is not the problem. The problem is you don’t know how to drive a Ferrari.”

60-jarig bestaan van Lamborghini wordt uitgebreid gevierd

En zo geschiedde. De woorden van Enzo schoten in het verkeerde keelgat van Ferruccio, waarna hij direct een team van ingenieurs, stylisten en bouwers bij elkaar bracht. In nog geen drie maanden tijd produceerde het team van Ferruccio een fantastische wagen in de vorm van de Lamborghini 350 GTV waarmee de geboorte van het merk met de stier officieel was. Anno 2023 is het tijd om deze geboorte weer te vieren met ondertussen de zestigste verjaardag van de Italiaanse superwagen. En momenteel kunnen wij geen betere plek verzinnen om dit 60-jarige bestaan te vieren, dan bij de London Concours deze zomer.

Lamborghini, Dit event tovert Londen om tot kleurrijk <strong>Lamborghini-walhalla</strong>
Foto: London Concours

Deze iconische wagens mogen we al verwachten

De show in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heeft namelijk al aangekondigd dat het evenement van dit jaar volledig in het kader van Lamborghini zal zijn. Deze zomer zullen de meest zeldzame V12-motoren uit de catalogus van het Italiaanse merk in Londen te vinden zijn met onder andere dé Lamborghini 350 GTV die al die jaren geleden in Genéve voor het eerst werd getoond. Bovendien zien we de revolutionaire Miura, de tijdloze Countach, de altijd stijlvolle Diablo en de legendarische Murciélago voorbijkomen tijdens de aankomende editie van de London Concours.

Ware car porn in beeld gebracht

En het fijnste nieuws van alles is nog dat het volgens Andrew Evans, directeur van het London Concours, het feest hier nog lang niet ophoudt. Er zullen in de aankomende maanden nog heel wat andere V12-iconen bekend worden gemaakt in de line-up voor aankomende zomer. “Het wordt een spectaculaire tentoonstelling van de zeldzaamste en belangrijkste V12 Lamborghini-modellen door de eeuwen heen – eentje die supercarfans niet willen missen.”  De wagens die tot nu toe bekend zijn gemaakt, zijn al heerlijk in beeld gebracht door London Concours. Ware car porn, zo mag je het wel noemen.

Foto’s: London Concours