LEGO dropt extreem gedetailleerde Porsche 911 RSR

CREDITS: LEGO

LEGO Technic is weer gaan samenwerken met Porsche Design. Zij hebben de handen in elkaar geslagen om een bruut model van de Porsche 911 RSR in elkaar te zetten. Het model bestaat uit maar liefst 1580 stukjes LEGO. Het Deense bedrijf is duidelijk fan van Porsche. Vorig jaar brachten ze namelijk ook een Porsche 911 Turbo 3.0-model 1974 uit. Het model van de Porsche 911 RSR is een ‘masterpiece’ en zal een stuk gedetailleerder zijn.

Porsche 911 RSR: het volgende ‘masterpiece’ van LEGO

LEGO wilde natuurlijk het krachtige uiterlijk van de Porsche 911 RSR naar voren laten komen. Vandaar dat er gebruik is gemaakt van dezelfde scherpe contouren en aerodynamische vorm net zoals de real life supercar. Er zijn meerdere details toegevoegd die de motor doen weerspiegelen.

LEGO Porsche
Foto: LEGO

Details, details, details

Het model is zeker geen speelgoed, het is kunst. Zo is er sprake van een onafhankelijke wielophanging en een zescilinder boxermotor met bewegende zuigers. In de cockpit bevindt zich een radarscherm, een brandblussysteem en een werkende stuurinrichting. Sounds great right? 

Het grootste deel van the body van het model is rood, zwart en wit. Het is ook nog eens voorzien van een routekaart van het Laguna Seca-circuit op het bestuurdersportier. Heb je oog voor detail? Let dan op de zwarte spaakvelgen, achtervleugel met ‘zwanenhals’-bevestigingen, zijspiegels en kop- en achterlichten. Alles is zo ontworpen om de appearance van het echte model klakkeloos over te nemen.

Check ook: LEGO strikes again: bouw je eigen Land Rover Defender

Foto’s: LEGO

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…