De meest iconische film-achtervolgingen van vroeger en nu

CREDITS: Erik Mclean

Elke man houdt wel van een goede actiefilm. Daarom is een film zoals James Bond niet voor niks één van de meest iconische films voor mannen. We houden van de explosies, geweren en vechtscènes. Toch is er iets waar wij nóg meer van houden. Je raadt het al: de bruutste film-achtervolgingen. Een liefde voor super cars hebben we zonder enige twijfel en het maakt de film toch net iets leuker.

De meest iconische film-achtervolgingen

Ben je een liefhebber van auto’s en een goede straatrace? Dan vind je hier een aantal films waar je blij van wordt. Achtervolgingen worden vaak in scène gezet, maar de race vindt écht plaats. Check hieronder ook direct waar de film-achtervolgingen zijn opgenomen.

film
Foto: Olia Nayda

Baby Driver – Atlanta, Georgia

De film Baby Driver kwam in 2017 uit en is te zien op onze favoriete streamingsdienst; Netflix.  Het begint al fenomenaal met een car chase door de straten van Atlanta. De achtervolging wordt in ongekende perfectie gereden met Bellbottoms van Jon Spencer Blues Explosion op de radio. Het is in ieder geval het kijken waard.

The Blues Brothers – Chicago, Illinois

De ongekende achtervolgingen in de oorspronkelijke film uit 1980 waren baanbrekend. Het was namelijk de duurste komische film ooit. Ze hebben namelijk wel 70 auto’s gebruikt voor een achtervolgingsscène. In de straten Lower Wacker Drive, Daley Plaza and Lake Street werden de scènes opgenomen.

Ronin – Paris, Frankrijk

De film Ronin werd gezien als een iconische auto-achtervolgingsfilm. De scènes zijn opgenomen in het prachtige Parijs. Voor de film zijn er maar liefst 300 stunt drivers ingehuurd. Zie hier Robert De Niro door de straten van Parijs scheuren.

Death Proof – Santa Barbara, Californië

In de film Death Proof zit een dramatische en dodelijke achtervolging. De films ie geregisseerd door niemand minder dan Quentin Tarantino. Het is het dus zeker waard om de film even te checken.

The Italian Job – Turijn, Italië

Ben je een liefhebber van een klassieke auto? Dan beschouw je deze car chase hoogstwaarschijnlijk als de beste die er is. De originele film werd in 1969 opgenomen in twee verschillende landen. Het begin werd in Engeland opgenomen en de rest is in de prachtige straten van Turijn opgenomen.

The Fast and the Furious

Natuurlijk moet The fast and the Furious er ook tussen staan. Alleen zijn er in deze reeks actiefilms wel héél veel achtervolgingen en races. Daarom hebben we de gaafste scènes van alle films uitgezocht: