Red Bull kondigt een straatlegale Formule 1-wagen aan

Red Bull is toch wel het meest achterlijke bedrijf ter wereld. In de meest positieve zin van het woord uiteraard. Met een Formule 1-bolide over het ijs scheuren bijvoorbeeld, of met een parachute van het ene vliegtuig naar het andere springen. En alsof dat nog niet achterlijk genoeg is: degene die sprong was de piloot. En als dát nog niet achterlijk genoeg is, de piloot van het andere vliegtuig sprong ondertussen ook. Een pilootwissel in de lucht dus. Liep ook niet goed af…

Red Bull gaat altijd net iets verder

Maar dat is wat Red Bull is. Altijd adrenaline opwekken, altijd nèt iets gekker dan gek. En nu introduceren ze het volgende verwonderlijke projectje. Een straatlegale Formule 1-kist. Ja, je hoorde het goed. Binnenkort laat je je trouwe vierwieler links staan en scheur je in je eigen Red Bull naar de Albert Heijn. Nou ja, is wel afhankelijk van je financiële situatie. Je zult namelijk vrij diep in de buidel moeten tasten.

Even zonder grappen

Want, even serieus. Waar hebben we het nu precies over? Deze week kondigt Red Bull in Milton Keynes aan dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van een straatlegale Formule 1-wagen, de RB17. Daarbij zijn nog geen concrete ontwerpen of beelden getoond. We zullen dus nog even moeten fantaseren over hoe zoiets er dan uit komt te zien. De auto zal twee zitplaatsen tellen en de kap zal gesloten zijn, dus echt helemaal als Max over de A2 scheuren zal het ook niet zijn.

Zoals gezegd heeft Red Bull nog niets losgelaten over hoe deze machine eruit komt te zien. Wat ze wel alvast laten weten, is dat onder de motorkap acht cilinders zo’n 1.100 pk voor jou opwekken. Met deze specificaties zouden prestaties in de buurt moeten komen van een daadwerkelijke F1-wagen. Het lastige, geeft Red Bull zelf aan, is om daarbij het gewicht zo laag mogelijk te houden. Omdat dit statusblik natuurlijk wel aan allerlei eisen moet voldoen, wil hij goedgekeurd worden wanneer het weer tijd is voor de APK.

Downside: de kosten

Hoe exclusief wordt dit grapje? Nou, exclusief dus. In de Red Bull-fabriek in Milton Keynes zullen slechts vijftig stuks van dit fenomeen van de band rollen. En per stuk mag je zo’n vijf miljoen euro neertellen. Wel krijg je dan gelijk toegang tot simulators van Red Bull en kun je deelnemen aan circuittrainingen.