De BMW M140i maakt rijden weer geweldig

BMW maakt rijden geweldig, dat is de pay-off. En gelukkig houden ze het niet alleen bij een belofte. Zo maakten we kennis met de M550i en stond ook de BMW M140i in onze agenda’s. Helaas bestaat er geen M1, maar we kunnen je alvast vertellen dat de M140i meer dan een groot feest is om in te rijden.

BMW M140i

Bij een M teken op een BMW, weet je dat het meer is dan een gewone BMW. De M van motorsport doet zijn naam eer aan bij de BMW M140i. Een 3 liter V6 met 340 pk en 500 Nm op de achterwielen staat garant voor ultiem rijplezier. Heerlijk gooi en smijtwerk in de bochten is aan deze machine wel besteed. En een lekker stoplichtsprintje naar de 100 km/h doet hij in 4,4 seconden. Dat is toch heerlijk.

BMW M140i, Credits Manify.nl @ManifyNL18

Als een mes door de boter

De automaat van de BMW M140i schakelt als een mes door de boter. Naadloos schakelt hij op en af. In de sportstand doet hij dat iets later dan in comfort en daagt de auto je uit om het pedaal net iets harder in te drukken. Rijden is weer een feest geworden en elk obstakel is een prachtig element. De auto ligt zo heerlijk strak, dat rotondes een feest worden en je werkelijk alles met deze auto kan doen. Toch is hij in comfort ook erg comfortabel om mee te rijden. Het lijkt alsof je het echte beest hebt getemd en je rustig over de weg zweeft naar jouw bestemming.

BMW M140i, De BMW M140i maakt rijden weer geweldig

Liefhebbers

1-serie liefhebbers zweren al jaar en dag bij deze BMW. Vaak is een BMW M140i of de M135i als voorganger een stapje te hoog. Met de ongeveer €80k is deze auto inderdaad niet bepaald goedkoop. Daar koop je inderdaad ook een leuke 3- of andere serie voor. Toch is deze BMW van een andere klasse. Het onderstel is er een die we niet vaak meer meemaken. De BMW M140i maakt rijden inderdaad weer geweldig.

BMW M140i, De BMW M140i maakt rijden weer geweldig

Schoonheid komt van binnen

Niet iedereen viel meteen op de 1-serie. Toch heeft hij zijn strepen ondertussen goed verdiend. Kijk je wat verder dan alleen naar het uiterlijk, dan kom je erachter dat de BMW M140i van binnen wel een beetje klein is. Het is helemaal prima als je vaak alleen of met z’n tweeën rijdt, maar zodra de achterbank gebruikt moet worden is het niet heel ruim. Gelukkig maakt de rest van het interieur alles goed. Het infotainment systeem ziet er goed uit en werkt perfect. De stoelen zitten als gegoten en het M stuur ligt heerlijk in de hand. Aan alles merk je dat de rijbeleving bovenaan staat.

Sportief prijskaartje

De BMW M140i is met de vanaf prijs van ruim €60k inderdaad niet goedkoop. Je krijgt er wel veel auto voor terug. Mocht je een wolf in schaapskleren zoeken, dan heb je hem nu gevonden. Zoek je toch iets meer ruimte voor hetzelfde geld, kijk dan zeker eens naar een minder pittige 3-,4- of zelfs 5-serie. Mocht je gewoon hardcore voor de M140i gaan, dan zal je daar geen seconde spijt van krijgen, want wat is dit een brute wagen.

BMW M140i, De BMW M140i maakt rijden weer geweldig BMW M140i, De BMW M140i maakt rijden weer geweldig BMW M140i, De BMW M140i maakt rijden weer geweldig BMW M140i, De BMW M140i maakt rijden weer geweldig BMW M140i, De BMW M140i maakt rijden weer geweldig

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…