Zo houd jij jouw flatulentie onder controle

CREDITS: Bigstock

Als de mannen onder elkaar zijn, wordt er vaak flink geruft. En wees eerlijk, een goed getimede scheet is vaak grappiger dan een mop. Maar soms moeten we ons ook een beetje beschaafd gedragen, lastig we know. Daarom gaan we je vandaag vertellen hoe je de broekhoest onder controle kan houden in gezelschap. Je kent vast wel iemand die wat tips kan gebruiken 😉

Je scheten onder controle houden

Waarschijnlijk gaan er al een aantal personen afhaken na het lezen van de titel van dit artikel. Maar het onder de aandacht brengen van ‘flatulentie’ is belangrijk. De vertering van het menselijk lichaam vertraagd naar mate we ouder worden. Daarmee gaat het laten van windjes gepaard, want dat gaan we met zijn allen dus blijkbaar steeds meer doen naar mate we ouder worden. Maar hoe houd je die gaskamer onder controle?

Intolerantie

Ieder lichaam is anders, dat hoeven we niet uit te leggen. Sommige personen kunnen bijvoorbeeld een enorme pan chili con carne op en hebben nergens last van, terwijl iemand anders de ene boxer na de andere föhnt.

Intolerantie is een van de grootste boosdoeners bij het laten van poepjes. Lactose intolerantie zorgt bijvoorbeeld voor enorm veel winderigheid. Naar mate we ouder worden vinden we het lastiger om lactose te verteren. Lactose zijn de suikers die in zuivel worden gevonden. Deze worden verteerd in ons lichaam en bijproducten van die vertering zijn onprettige gassen.

Voorkom een overdosis winderigheid door jouw inname van voedsel af te stellen op waar jouw lichaam mee om kan gaan. Dus als je in enige mate intolerant bent ergens voor: probeer te minderen.

Pas je dieet aan

De allerbeste manier om de kringspier dicht te houden, is het eten van de juiste producten. Er zijn namelijk veel producten waar je niet of nauwelijks van hoeft te puffen. Een van die producten zijn magere bronnen van eiwitten. Eiwitten zorgen niet altijd voor winderigheid, waar dat vaak wel wordt gedacht. Vooral door mensen die fitnessen.

Magere bronnen van eiwit zijn bijvoorbeeld kip, kalkoen, of vis. Tevens zijn deze eiwitten enorm goed voor jouw gains! Naast eiwitten zijn er ook veel groenten die jouw rectale bries voorkomen. Sla de uien even over en kies voor een komkommertje, paprika of courgette. Fart free guarantee!

Scheten voorkomen

Eén van de aller grootste schaamtes en irritaties is het moeten inhouden van een flatus tijdens een sollicitatie of een vlucht. Voorkomen is hier dan ook ten alle tijden beter dan genezen van deze schaamte. We geven je een aantal tips voor het voorkomen van winderigheid.

Je hebt een sollicitatie en je wilt wel even snel iets eten. Goed plan! Neem een kleine snack, dit is genoeg om je er doorheen te slepen. Kies voor iets met veel vezels en voldoende koolhydraten. Neem een meergranenkoekje of een donkere cracker met avocado. Succes gegarandeerd!

Een lange vlucht is natuurlijk een ander verhaal. Met een snack ga je het hier niet redden. Een gezonde salade daarentegen is een heel goed plan! Kies voor iets met veel groente en bijvoorbeeld kip. De methaankaravaan blijft nog even uit, geloof ons maar. Heb je iets nodig voor on the go? Vouw het allemaal in een meergranen tortilla. Fijne vlucht!

scheten, Zo houd jij jouw flatulentie onder controle
Foto: Louis Hansel

 

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…