Zo denken vrouwen echt over borsthaar

CREDITS: Unsplash | Alora Griffiths

Een onderwerp waar vrouwen op het terras nog over kunnen discussiëren: borsthaar bij mannen. Waar de ene man gezegend is met een mooi oerwoud wat er toch nog gelikt uitziet, heeft een ander twee grassprietjes op zijn rechtertepel. Sommige mannen worden onzeker door hun borsthaar en de ander pronkt ermee als Jordan Belfort met zijn geld.

Hoe andere mannen ermee omgaan maakt je waarschijnlijk niet uit. Wat wél belangrijk is, is hoe vrouwen er over denken. Een Australisch onderzoek heeft uitgezocht wat de dames écht vinden van borsthaar.

Dit vinden vrouwen écht van gras op de torso

Het onderzoek liet vrouwen foto’s zien van mannen met verschillende hoeveelheden lichaamshaar. Allereerst werd een foto laten zien hoe mannen er normaal uitzien en daarna als de man zichzelf had geschoren. De enquête is online rondgestuurd en vrouwen konden aangeven wat ze het meest aantrekkelijk vonden. Van gladgeschoren tot een plak haar zoals een Afrikaanse buffel.

Wat blijkt? De mannen die een beetje haar op de borst hebben worden het meest aantrekkelijk gevonden. Borsthaar is een teken mannelijkheid, maar te veel van het goede zorgt ervoor dat je onverzorgd overkomt. Dus onderhoud je borstkas, laat het niet te spuigaten uitlopen en laat een beetje staan!

Mannen met een gladgeschoren kippenborstje scoorde nog wel hoger dan mannen met ‘veel’ haar op de borst. Vrouwen vinden een man al snel agressief en dominant als hij te veel haar op zijn borst heeft.

borsthaar
Foto: Morgan Alley

Dit zeggen vrouwen op een échte vrouwenblog

Om onszelf niet blind te staren op het onderzoek hebben we de site SheKnows doorgespit. Daar komen vrouwen samen om af en toe eens hun menig te geven over zaken. In het artikel ‘Dear men: Here’s what women really think about your body hair‘ komt ook borsthaar ter sprake. Hierin geven vrouwen hun ongezouten mening over de torso van mannen.

Alle dames geven aan dat te veel borsthaar een regelrechte afknapper is. Er zijn eigenlijk twee verschillende kampen: vrouwen die een beetje borsthaar aantrekkelijk vinden en vrouwen die voor gladgeschoren gaan. Een beetje hetzelfde dus als wat uit het onderzoek kwam. Deze quotes sommen de meningen van de vrouwen goed op:

Olivia:A very hairy chest isn’t my thing. I like somewhere in between. If a guy wants to go bare, I’m cool with that too.

Katie:I like none! I make my man shave it.

De conclusie van het magazine is dat het volledig afhangt van de vrouw. Hé hé, dat konden we zelf ook nog wel invullen. Belangrijker in het oordeel is dat niemand, maar dan ook echt niemand, graag een man ziet met héél veel haar.

Dus mannen doe daar je voordeel mee. Mocht je gezegend zijn met borsthaar: trim het dan en zorg ervoor dat je een beetje haar laat zitten. Heb je écht oerlelijk borsthaar met twee plukjes onder je tepel en drie plukjes bij je sleutelbeen, scheer dat dan. Gladgeschoren vinden de dames ook nog steeds aantrekkelijk.

Mocht je een vriendin én borsthaar hebben, dan zegt dat veel over je meisje. Meer daarover vind je hier.

borsthaar
Foto: John Fornander