Voorkom deze drie veelgemaakte fouten bij het dragen van parfum

Een essentieel verzorgingsproduct voor iedere man is een lekker luchtje. Deze finishing touch zorgt ervoor dat je net even wat verzorgder over komt en, ook niet geheel onbelangrijk, de vrouwen kunnen het ook wel waarderen. Míts je ‘m op de juist manier draagt. Veel guys spuiten iedere ochtend keurig een geurtje op, maar niet op de goede manier. Wij vertellen je hoe het wél moet.

De drie veelgemaakte fouten

#1 Verkeerde plek

Vaak spuiten mensen voordat ze deur uitstappen nog snel een wolk parfum om zich heen. Hierdoor ruik je in het begin ongetwijfeld heerlijk, maar je zal vast wel eens gemerkt hebben dat de geur daarna al snel weer verdwenen is. Dit heeft te maken met de oliën die in parfum zitten. Deze oliën zijn gemaakt om in contact te komen met de huid, zodat ze kunnen worden opgenomen door het lichaam en gemend met je natuurlijke oliën. Zo creëer je een eigen, unieke geur die veel langer blijft hangen. Spuit daarom nooit parfum op je kleren of als een wolk in de lucht, maar altijd direct op de huid.

Daarnaast maakt het ook nog uit waar je het luchtje aanbrengt. Het beste kies je voor een warme plek. De oliën worden dan iets opgewarmd, waardoor je de geur langer blijft ruiken. Niet te warm, want dan vervliegt de geur te snel, maar ook zeker niet te koud. Je polsen bijvoorbeeld, zijn niet warm genoeg om de geur goed te verspreiden. De ideale plek schijnt tussen je hals en je borst te zitten.

Parfum

 

#2 Too much

Ook bij parfum geldt; less is more. Een lekker geurtje is altijd goed natuurlijk, maar je wilt niet dat mensen misselijk worden van een overkill aan parfum. Aan de andere kant moet je ook niet zo zuinig zijn dat niemand iets ruikt. Voor de perfecte dosering is het slim om eens op het flesje van je luchtje te kijken. Heb je een eau de parfum? Dan is twee keer spuiten vaak voldoende. Een, vaak goedkopere, eau de toilette en eau de cologne bevatten veel meer alcohol, waardoor de geur sneller vervliegt. Bij die luchtjes kan je één of twee keer extra spuiten, zodat de geur wat langer blijft hangen.

#3 Wrijven

Tot slot; als het luchtje op je huid zit is het niet de bedoeling dat je het erin wrijft. Het is niet een crème die volledig moet worden opgenomen door je huid. We zeiden het net al; parfum moet op je huid liggen en mengen met je eigen oliën. Wrijf je het er helemaal in, dan is de geur veel sneller weg en bestaat er ook een kans dat je luchtje anders gaat ruiken. Dep daarom na het spuiten alleen een paar keer lichtjes op je huid en laat het verder met rust. Zo ruik je de hele dag verrukkelijk!

parfum, Voorkom deze drie veelgemaakte fouten bij het dragen van parfum

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…