7 huishoudklusjes waarmee je veel vet kan verbranden

CREDITS: Erik Mclean

Afvallen. Dat willen we allemaal wel en het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Helaas heb je niet altijd tijd voor een work-out. Gelukkig liggen er thuis nog genoeg huishoudelijke taken op je te wachten. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken. Als je een avond niet kan trainen, kan het vervangen door één van deze taken.

Zo kan je thuis net zoveel vet verbranden als bij een work-out

1. De bladeren harken

Het is herfst en de hele tuin ligt vol met bladeren. Heel mooi natuurlijk, maar je houdt het liever wel schoon. Harken is eenvoudig, maar je doet wel verschillende handelingen. Daarnaast hurk je constant tijdens het oprapen van de bladeren. Je bent dus eigenlijk aan het squatten. Train die billetjes maar eens goed voor de dames.

2. De auto wassen

Je schatje moet er natuurlijk pico bello uitzien. Een wasbeurt is dan ook af en toe even nodig. Tijdens het wassen van je auto versterk je de stabiliserende spieren in je schouders. Je bent de rotatiebeweging aan het bevorderen en je opent de schouders. Dankzij uren scrollen op je telefoon, is er een grote kans dat je schouders buigen. Even de auto een schoonmaakbeurt geven maken die uren op je telefoon dubbel en dwars goed.

Vet verbranden
Foto: Matthew Dockery

3. Hoge druk

Tijdens het schoonmaken met een hoge drukspuit ben je net goed bezig als met verven. Je bent constant bezig met roterende bewegingen, tillen en hurken. Daarnaast moet je ook de hoge drukspuit de baas zijn en stabiel houden. Dit kost ook de enige inspanning en is ook nog eens leuk om te doen. Win-win.

4. Even goed stofzuigen

Je hebt het vast wel eens gemerkt: je bent even aan het stofzuigen en voordat je het weet begint het zweet van je hoofd af te druipen. Natuurlijk is even heen en weer gaan met de stofzuiger niet de échte reden voor het verbranden van vet. Ga langs alle hoekjes en holletjes. Wees niet bang om de meubelen opzij te zetten, want dan ben je écht met een goede training bezig.

Vet verbranden
Foto: Matthew LeJune

5. Verven

Met een keer goed je huis verven verbrand je ook gewoon veel calorieën. Dit komt omdat je constant bezig bent met een roterende beweging. Tijdens een verfsessie ben je constant aan het hurken, strekken en hou je de kwast de hele tijd boven je hoofd. Het is niet voor niks dat Daniel LaRusso in The Karate Kid urenlang een hek moest schilderen.

6. Onkruid weghalen

Misschien wel het leukste wat je kan doen op een zondagmiddag… Het onkruid dat te vinden is tussen de tegels weghalen. Ondanks dat het een kuttaak is zorgt het er dus wel voor dat je vet aan het verbranden bent. Het hardnekkige onkruid met een draaiende beweging uit de grond trekken is een echte work-out. 

Je zal pijn ervaren die je niet gauw in de sportschool tegenkomt. Een uitdaging voor je bovenlichaam met twee resultaten: je hebt een onkruid vrije tuin én er hoeft vandaag niet meer gesport te worden. Hoe fijn is het om dan een lekker biertje te openen in je schone tuin?

tuinieren
Foto: Jed Owen

7. Een kamer of garage opruimen

Hier kijk je wellicht absoluut niet naar uit, maar als je klaar bent geeft je dit zo’n voldoening. Eerst haal je alles uit de kamer/garage en ben je waarschijnlijk al bezig met een 90 minute workout. Je bent constant bezig met tillen, duwen en trekken; duidelijk een training. Wil je dit nou jaarlijks doen? Leg de prullaria lekker terug. Wil je dit niet? Breng de spullen dan naar een tweedehands winkel.

Opruimen
Foto: HiveBoxx
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…