Waarom mannen huidverzorging serieuzer moeten nemen

CREDITS: Unsplash | The Creative Exchange

Anno 2021 is een man meer met zijn uiterlijk bezig dan ooit tevoren. De kans is klein dat je een man tegenkomt die niet met uiterlijk bezig is. Op bepaalde punten zien veel mannen er op en top uit, maar qua huidverzorging laten sommigen nog wat steken valen. Dit onderdeel van attitude wordt vaak over het hoofd gezien. Het gaat vaak alleen maar over kapsels of kleding. En dat is een kwalijke zaak.

Je huidverzorging is iets om serieus te nemen

Huidverzorging gaat veelal om dagelijkse rituelen toepassen en daar mag niet om gelachen worden. Jezelf goed verzorgen is key voor een moderne man. Daarom maken we je niet belachelijk als je schoonheidsproducten gebruikt, we prijzen je juist. Vooral wanneer we van seizoen wisselen is het cruciaal dat je je huid een treatment geeft.

Waarschijnlijk heb je in de loop der jaren een waslijst aan verzorgingsproducten gekocht. Die oude spullen mogen allemaal weg, want ook schoonheidsproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Als je al jaren hetzelfde crèmepje opsmeert is de kans groot dat je huid juist slechter is geworden. Daarom is het is tijd om te investeren in een aantal goede producten om je huid weer te laten shinen.

Huidverzorging, Waarom mannen huidverzorging serieuzer moeten nemen

Je huid heeft het zwaar, verzorg ‘m

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Alleen daarom al hoor je alles op alles te zetten om het goed te verzorgen. Je huid krijgt veel te verduren: droogte, zonneschijn, alcohol in het weekend, weinig slaap of luchtvervuiling hebben allemaal impact op je huid. Dus is het niet gek om een goede verzorging in acht te nemen.

Daarnaast valt de kwaliteit van je huid meteen op bij vrouwen. Een verzorgde en stralende huid geeft een goede eerste indruk. Een man met rode plekken in zijn gezicht en wallen onder zijn ogen zal eerder een blauwtje lopen als hij op een dame afstapt. Daarom mag je jouw best op professionele wijze verzorgen.

Obagi Professional-C Serum is daar ideaal voor. Dit serum bevat maar liefst 20% vitamine C, daardoor zal je huid worden beschermd én tegelijkertijd worden verzorgd. Daarbij zal het toegevoegde L-ascorbinezuur de huid bescherming bieden tegen de zon. Het is simpel: elke dag 5 tot 7 druppels op je gezicht aanbrengen en je bent helemaal het mannetje.

Herstel je mooie koppie

Vrouwen kijken snel naar je gezicht als je langsloopt. Een verzorgde man trekt dan ook gegarandeerd meer aandacht dan een zwerver. Qua huidverzorging is het gebruik van een goede scrub essentieel. Het liefst een à twee keer per week. Je scrubt zo al je acne en mee-eters van je gezicht af. Verzorg je gezicht zoals een leeuw zijn territorium bewaakt en you are good to go.

Huidverzorging, Waarom mannen huidverzorging serieuzer moeten nemen
Foto: Christopher Campbell

Reinigen is belangrijk

Het is belangrijk dat je elke avond voordat je je bed induikt je gezicht reinigt. Er zitten namelijk afvalstoffen op en die wil je eraf hebben. Doe je dit niet kunnen de poriën verstopt raken. De makkelijkste oplossing is warm douchen, want daar springen je poriën van open.

Toch is het niet onverstandig om een gezichtsreiniger op je gezicht te smeren. Dit spoel je er vervolgens weer af met wat koud water. Daarna kan je zo fris als boeddha die net zijn aura heeft geleegd gaan slapen. Je moet in ieder geval nooit je gezicht met reguliere zeep wassen, die ingrediënten zijn niet gemaakt voor de tederheid van je mooie gezicht.

Stay hydrated

Het is belangrijk dat je huid goed gehydrateerd blijft. Smeer dus dagelijks een hydraterende crème op je gezicht om te voorkomen dat je huid uitdroogt. Daardoor voorkom je rode plekken in gezicht. Een dagcrème is belangrijk dus investeer in een goede. Dat potje van Kruidvat heeft zijn tijd wel gehad. Obagi Daily Hydro drops is een gezichtsserum dat licht van textuur is met vitamine B3. Dit serum is rijk aan antioxidanten en zorgt direct voor een zachtere, gehydrateerde huid.

Huidverzorging, Waarom mannen huidverzorging serieuzer moeten nemen
Foto: Obagi

Extraatjes zijn niet overbodig

Je hebt nu een goede basis te pakken. Goed scrubben, houd je huid gehydrateerd en reinig het dagelijks. Waneer je dit hanteert kom je al een heel eind. Daarentegen kan het nooit kwaad om je huid wat extra te verzorgen.

Tijdens de warme zomerdagen is het nóg belangrijker om je huid te blijven verzorgen. Als je dit niet doet kan het ergere gevolgen hebben dan alleen maar een beetje acne. Koop dus altijd een zonnebrandcrème met toegevoegde SPF. Dit beschermt je huid meer tegen de zon en zorgt ervoor dat je langer in de zon kan blijven zitten. Handig als een middag doorhaalt op het terras.

Al met al moet je dus tijd en moeite stoppen in je huidverzorging. Wees gerust, als je het eenmaal onder de knie hebt gaan de rituelen vanzelf. Een goede verzorging is essentieel, maar kijk wel uit dat je geen ijdeltuit wordt.

Huidverzorging, Waarom mannen huidverzorging serieuzer moeten nemen
Foto: Nathan Dumlao