Baard fails: zo ga je finaal de mist in met je ‘kaaklokken’

Tussen alle mannen met baarden zitten er genoeg baard fails. Dit moet anders, heren. Je gedachten dwalen nu hoogstwaarschijnlijk af naar die ene guy in je vrienden- of kennissenkring. Die ene gast die helemaal niet snapt dat hij eigenlijk met zijn baard aan de schandpaal gehangen moet worden. Wees dus vooral niet bang om hem onder dit bericht te taggen.

Spread the word, gentlemen! Tijd om wat awareness te creëren voor dit maatschappelijke probleem.

Al eerder kwamen we er achter dat baarden eigenlijk perfect voor lelijke mensen zijn en vandaag doen we er nog even een schepje bovenop. Een baard wordt al snel onderschat en zo vinden er te veel baard fails plaats. Een baard laten groeien en bijhouden kost tijd, moeite en een hele hoop liefde. Niet iedereen kan een baard laten staan, dus even wat meer dankbaarheid voor de genen die je mee hebt gekregen.

baard-fails-3

Baard fails

De ongetemde baard

Hey, waar gaat die baard met die man naartoe? Dit is natuurlijk wat we willen voorkomen. De baard moet een goede toevoeging zijn, geen overname. Behandel je baard met liefde en smeer er wat baardolie in. Zorg dat je dode puntjes vermijdt en dat je niet als de male version van Rapunzel gezien wordt. De enige uitzondering vindt plaats in No Shave November. Of in Game Of Thrones.

baard fails, Baard fails: zo ga je finaal de mist in met je ‘kaaklokken’

De schrale baard

Oké, jij kan er ook niks aan doen dat de haren op de rechterkant van je kin meer motivatie hebben om te groeien dan op de linker. Maakt niet uit, maar je moet er altijd het beste van maken. Onze genen zitten nou eenmaal niet altijd mee en het is soms moeilijk om daarmee om te gaan. Je moet het als een man accepteren en in oplossingen denken, want half werk doen we natuurlijk niet aan.

Pro tip: Je kan jouw baardgroei stimuleren. Door nieuwe baardharen te activeren, de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en de conditie van je huid te verbeteren wordt jouw baard voller. Een baardserum is daar je beste vriend voor: Neofollics Beard Growth Serum.

baard-fails-4

Die zooi in je baard, baart zorgen

Hiermee bedoelen we twee dingen. Met op nummer één de halve maaltijd die in je baard blijft hangen. We snappen het als je iets wilt bewaren voor later, maar mik dat alsjeblieft gewoon in de koelkast. Een schone baard is echt een must als je een goede beard game neer wilt zetten. Op nummer twee de parels, glitters, bloemen, huizen en vliegtuigen die men tegenwoordig in hun baard kiepert. Laat de glitters maar gewoon achter voor in het plakboek van je zusje.

baard fails, Baard fails: zo ga je finaal de mist in met je ‘kaaklokken’

De Craig David baard

Ode aan meneer Craig voor zijn muziek, maar op het gebied van baarden heeft de beste man nog veel te leren. We worden allemaal een beetje naar van die vuile dunne lijntjes haar op een gezicht. We snappen dat het onwijs glad overkomt en ontzettend leuk staat bij dat glimmende oorbelletje. Maar nee is nee. Sorry Craig, je plaatjes worden wel regelmatig gedraaid op de redactie. De clips moeten we vanwege de baard fail helaas achterwegen laten.

baard-fails-7

De baard zonder snor

Een snor kan wel zonder een baard, maar een baard kan zeker niet zonder een snor. Een volle baard met een schrale snor gaan eigenlijk ook niet goed samen. Tenzij je natuurlijk op Chriet Titulaer of Kabouter Plop wilt lijken.

Het beste is gewoon om aan beiden evenveel aandacht te besteden voor dat extra beetje balans in je leven. Het is alles of niets, want we gaan niet halve bak aan deze trend mee doen. We zijn allemaal te oud om voor spek en bonen mee te doen. Dat telt helaas niet meer.

baard-fails-6
Foto: Portraits of America

De goatee baard

De goat beard mag je overlaten aan de geitjes op de kinderboerderij. Niemand voelt zich er prettig bij en jij zou je er ook zeker niet prettig bij mogen voelen. Het ziet er practically vanaf elke hoek raar uit en er zijn eigenlijk geen uitzonderingen. Als jij wel denkt dat je geschikt bent to pull the style off, mag je natuurlijk altijd een foto inzenden naar de redactie. Dan ontvang je onze persoonlijke excuses en een klein applaus.

baard-fails-5
Foto: Fashioning Fighters

 

LEES OOK