Wajer Yachts op eenzame hoogte met nieuw droomjacht

CREDITS: Wajer

Groot, groter, grootst. Dat is een beetje hoe de bootindustrie tegenwoordig te werk gaat.

Zijn wij opzich best fan van, maar als echte gentleman houden wij toch liever van souplesse en verfijndheid. En dat ademt het nieuwe pronkstukje van Wajer Yachts.

Wajer 44 is ons nieuwe droomjacht

Dat nieuwe pronkstukje draagt de naam ‘Wajer 44’. Hoewel de boot nog niet te water is gelaten, doen de tekeningen ons alleen wanen in een droomwereld: cocktailtje in de hand, zon op de koppie en een prachtjacht onder de kont. Heerlijk. De boot is overduidelijk familie van haar Wajer-broertjes, maar heeft naar ons idee net dat beetje extra souplesse waar wij zo fan van zijn. En daar is natuurlijk het designteam van Sinot Yacht Architecture & Design verantwoordelijk voor.

Met een hele cleane belijning, swing-over ankerarm die wegvalt in het ankerluik en onzichtbare kikkers, – en dan doelen we niet op die glibberige dingen – is de look van de Wajer 44 behoorlijk strak. Zoals we het willen zien.

wajer 44, <strong>Wajer Yachts</strong> op eenzame hoogte met nieuw droomjacht
Foto: Wajer

Onmiskenbare power heel fijntjes verpakt

Ook de kapitein kan genieten van een hele aangename ervaring. Met drie Garmin schermen die het dashboard volledig vullen, een gespecialiseerd Waker-stuurwiel en drie carbon schaalstoelen kan zelfs een kind deze boot varen. Neem dat alsjeblieft niet té letterlijk trouwens, want hoewel de Wajer 44 heel goed bestuurbaar is, zit er ook redelijk wat power in. Met twee IPS650 motoren van Volvo wordt er een kruissnelheid van 26 knopen aangetikt en een topsnelheid van 40 knopen. Niet misselijk. En dat betekent niet dat jij tijdens je dutje op het water wakker wordt gehouden door een luide motor, nee, nee: de Wajer 44 is compleet geoptimaliseerd en knalt heel stilletjes het water over.

wajer 44, <strong>Wajer Yachts</strong> op eenzame hoogte met nieuw droomjacht
Foto: Wajer

Wajer 44 is van alles voorzien

En dan bedoelen we ook echt alles. Want mocht je nou na een dagje dobberen helemaal gesloopt zijn, kan je heerlijk neerploffen op het volwaardige dubbelbed dat in de binnenruimte geplaatst is. Wanneer je dan in de ochtend weer wakker wordt kan je zo onder de douche springen, om daarna naar de pantry te wandelen en de koffiemachine aan te zetten. In de pantry is daarnaast ook nog een ijskast, icemaker en een wasbak met warm en koud water aanwezig. Al je levensbehoeftes worden dus voorzien bij de Wajer 44.

Connectiviteit is key

Een nieuwe boot is natuurlijk voorzien van alle nieuwe technologische hebbedingetjes. De Wajer 44 komt dan ook met de ‘Wajer Owners App’ waarmee je op afstand je bootje kan bedienen. Als je dus een keertje aan de kust een restaurantje wilt bezoeken, dan kan jij tijdens het verorberen van je pasta nog altijd zorgen dat de ankerpositie van het jacht goed zit. Ook de airco en de hydraulisch bedienbare zwemtrap zijn via een paar klikken in de app te besturen.

De eerste Wajer 44 wordt deze zomer nog tot het water gelaten, maar wij kijken ondertussen wel even naar de fijne foto’s.