Duurzaam superjacht Najiba is uit de kunst en wint World Super Yacht Award

CREDITS: Tom van Oossanen

Het 58-meter lange superjacht genaamd Najiba heeft een felbegeerde prijs in ontvangst mogen nemen. Ze wonnen de award voor “Displacement Motor Yachts Between 500GT and 999GT”. Het zegt je waarschijnlijk niks, maar laten we zeggen dat het een bruut superjacht is.

Najiba is in januari 2019 gelanceerd door het Nederlands scheepwerfbedrijf Feadship. Wij Nederlanders staan natuurlijk al jaren bekend om onze superjachten, en ook dit jaar laten we geen steken vallen.

Najiba superjacht wint World Super Yacht Award

Het jacht is een art piece in ontwerp en engineering. De architectuur van Philippe Brian Ltd geeft een special touch, waardoor het woord magistraal op zijn plaats is. Vitruvius Yachts vroegen om een opvallend jacht dat zou lijken op een prachtig sculptuur. Alles moest in de perfecte verhouding zijn en het jacht moest een tijdloze elegantie hebben. En of dat is gelukt!

Najiba
Foto: Tom van Oossanen

Een bruut superjacht met groen tintje

Het superjacht heeft een prachtig groen tintje. Er is specifiek gekeken naar een constructie die bewust is van haar impact op het milieu. Vitruvius Yachts heeft met een slim ontwerp ervoor gezorgd dat er ongeveer 25 procent minder brandstof wordt verbruikt.

Feadship heeft tijdens het bouwen van Najiba zo min mogelijke materialen gebruikt om het onnodig afval te minimaliseren. Verder zijn er speciale systemen op het jacht geïnstalleerd. Hierdoor zal de verwarming en airconditioning zo min mogelijk energie verbruiken.

Super jacht
Foto: Tom van Oossanen

Een villa op het water

Het unieke optrekje beschikt over twee master bedrooms. Verder zijn er vier andere passagiershutten voor acht gasten. Genoeg ruimte om dus gezellig met je vrienden en familie op reis te gaan. Je wordt namelijk ook nog eens geassisteerd door één van de 14 vaste bemanningsleden.

De beste van haar formaat

Tijdens verschillende testen bleek dat Najiba 20 tot 25 procent minder brandstof verbruikt dan andere motorjachten van haar formaat. Tijdens de tests haalde het superjacht een snelheid van 17 knopen. Dat is omgerekend een snelheid van 30 kilometer per uur, best snel voor een beest van een jacht.

Duurzaam, groot, snel, ultramodern. Wat wil je nog meer?

Foto’s: Tom van Oossanen