Lexus LY 650 symboliseert de speciale band met de oceaan.

CREDITS: Lexus

De auto’s van Lexus rollen inmiddels al een tijdje als warme broodjes van de band voor de zakelijke rijders. Maar nu komen ze wel met iets heel speciaals. De Japaners hebben een heus jacht ontwikkeld met de naam LY 650. Het jacht symboliseert de reis die ze altijd moeten afleggen om vanuit Japan de wereld in te gaan. De oceaan ligt altijd tussen hen en de rest van hun klanten.

Lexus LY 650 symboliseert de speciale band met de oceaan.

Het 20 meter lange jacht is gemaakt in samenwerking met Marquis Yachts. En wordt aangedreven door twee Volvo Penta IPS motoren. Met de LY 650 wil Lexus laten zien dat de zij ook voor de oceaan die ze altijd moeten overbruggen de precisie kunnen leveren je terugvindt in de auto’s. Het ontwerp creëert volgens Lexus een naadloze beleving die zo kenmerkend is voor het Japanse merk.

Verder dan de weg

Om de prestaties van het luxe jacht te verbeteren is de romp gemaakt van koolstof vezel versterkt plastic. Dit zorgt voor een lichtgewicht constructie, die prestatie uitstraalt wanneer je dit apparaat langs ziet scheren.

Via draadloze technologie kun je het jacht van tevoren laten koelen of juist verwarmen. Ook kun je verlichting besturen.

Natuurlijk straalt de luxe van de buitenkant van het jacht met verschillende decks, door naar binnen. Zo is het jacht voorzien van een luxe eigenaarssuite. De vloeiende lijnen van de buitenkant zijn in samenwerking met Marquis Yachts doorgetrokken in het interieur. De Japanse filosofie omotenashi is geheel doorgevoerd in het jacht. Dit betekent letter ‘behandel je gasten als gasten in je huis’. Dit zien we overal in het jacht terug. Wat een plaatje!

 

 

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…