Het 365m lange varende pretpark Icon of the Seas beleeft vuurdoop

Elk jaar lijkt er wel weer een groter cruiseschip te zijn. Maar met de komst van de ‘Icon of the Seas’ verwachten we dat het nog wel even duurt voordat er weer een overtreffende trap komt.

Icon of the Seas vaart bijna uit

Het nieuwste schip van de Royal Caribbean International is namelijk 365 meter lang en heeft plek voor 5.610 passagiers en 2.350 bemanningsleden. Safe to say dat de ‘Icon of the Seas’ zijn naam eer aan doet. Sinds afgelopen week heeft het grootste cruiseschip ter wereld de eerste proefvaarten met vlag en wimpel afgerond, de tweede ronde van proefvaarten is momenteel bezig, maar de eerste reis staat al gepland: in januari 2024 zal de Icon of the Seas namelijk voor het eerst debuteren voor het publiek in Miami.

Ruimte van Icon of the Seas wordt goed benut

365 meter aan lengte. Ja, daar kan je wel wat mee lijkt ons. Het schip komt dan ook met het grootste waterpretpark op zee dat gepaard gaat met zes waterglijbanen, zeven zwembaden en negen jacuzzi’s. De rest van de weelderige voorzieningen zijn allemaal haarfijn onderverdeeld over maar liefst 20 dekken op het schip. Naast het waterpark vind je hier nog verschillende familie secties, een aqua theater, een swim-up bar met een overloopzwembad, een eigentijds zwembad en enorme ramen van vloer tot plafond die de passagiers trakteren op een onvergetelijke view.

Icon of the Seas, Het 365m lange varende pretpark <strong>Icon of the Seas</strong> beleeft vuurdoop
Foto: Royal Carribean

Flink schip met een flink prijskaartje

Als je dit allemaal aan boord hebt, dan kan je natuurlijk wel een flink prijskaartje vragen. Dat doen ze bij Royal Caribbean International dan ook zeker: de prijs begint bij 1.700 Amerikaanse dollars. Maar hè, dan zit je wel aan boord van het meest opvallende schip ter wereld. En bovendien maakt de enorme schala aan faciliteiten en entertainmentopties de ervaring nou ook niet bepaald minder. Check hier zelf de beelden van de Icon of the Seas: