Osseo: stijlvolle zeiljacht van dik 72 meter!

CREDITS: Igor Jankovic

We zijn iets heel erg vets tegengekomen al zeggen we het zelf! Een Servische ontwerper genaamd Igor Jankovic is creatief bezig geweest. Hij heeft namelijk een ontwerp gemaakt voor een van de dikste boten die we ooit hebben gezien, namelijk de ‘Osseo’!

Dat Igor creatief is bewijst hij op zijn website. Hier ontwerpt hij werkelijk van alles, maar zijn passie voor schepen komen overduidelijk naar boven.

Osseo, een jacht om van te dromen

Zijn laatste ontwerp is redelijk vers. Met een duidelijk beeld en een duidelijke visie in zijn hoofd gaat hij aan de slag, niet onverdienstelijk overigens. De Osseo is volgens Igor een jacht met ongekende zeilcapaciteiten, het blijft natuurlijk een zeiljacht. Maar naast de sportieve mogelijkheden biedt het schip ook onvoorstelbaar veel luxe.

Het jacht van maar liefst 72 meter lang is gemaakt van verstevigd carbon. Verstevigd carbon? Jup, het carbon is verstevigd met grafeen. Grafeen is een extreem licht en sterke grondstof. Het is zeker 200 keer sterker dan staal! Ultra dun, super licht en met een enorm hoge dichtheid is dit goedje perfect voor het bouwen van jachten. Door die hoge dichtheid zorgt grafeen ervoor dat het onwijs goed tegen corrosie kan, waardoor jouw potentiële zeiljacht een leven lang mee gaat.

Osseo, Osseo: stijlvolle zeiljacht van dik 72 meter!

Plek voor een hele familie

Dit jacht van 72 meter biedt, zoals je misschien wel zou verwachten, plek aan heel je familie en meer. Twaalf personen kunnen op dit schip verblijven. De Osseo is ontworpen vanuit een minimalistisch, maar luxueus oogpunt. De kleuren van het schip zijn stijlvol zwart en een kameleon kleur (soms groen, soms blauw, somspaars). Hier zullen vast en zeker wat mensen overheen vallen. So be it!

Wij vinden hem enorm dik en hopen dat dit niet bij een concept blijft. Check hier onder de beelden van dit pareltje.