LEGO blijft maar gas geven met de BMW M 1000 RR

CREDITS: BMW Group

Eerder bracht LEGO schaalmodellen uit van verschillende iconen zoals de Land Rover Defender. LEGO is nog steeds wakker en komt in samenwerking met BMW met een 1 op 5 schaalmodel van de M 1000 RR. Samen brengen ze één van de krachtigste productiemotoren naar jouw woonkamer. De BMW M 1000 RR of in het kort BMW M RR beschikt over 212 pk (156 kW) die het monster normaliter loslaat op het achterwiel. Ooit al je eigen droommotor willen bouwen? Dit is je kans.

LEGO Technic BMW M 1000 RR voor op de boekenplank

Nu de meeste motoren in de winterstalling staan is er voor de echte petrolheads toch nog een project om aan te werken. De LEGO Technic BMW M 1000 RR bestaat uit 1.920 stukjes en is de grootste motorset die LEGO tot nu toe heeft uitgebracht.

Oog voor detail in de BMW M 1000 RR

Het model is voorzien van de juiste livery, een gouden ketting en is er keuze uit drie dashboard kleuren. Zijn standaard met pitboard zorgt voor een flinke dosis racegevoel op de boekenplank.

LEGO BMW M 1000 RR - MANIFY
Foto: BMW Group

Onder de huid van het monster

Naast dat de LEGO BMW M 1000 RR er zo realistisch mogelijk uit moet zien, moet het model ook onder de huid kloppen. Ontwerper Samuel Tacchi is voor het model onder de huid gekropen van dit stukje menselijk werktuigbouwkundige perfectie om zo veel mogelijk details over te nemen in het model. Zo is het model voorzien van een werkende bak met drie versnellingen, ondersteboven voorvork en een geveerde achterbrug.

Vanaf volgend jaar in de winkel

Het model is vanaf 1 januari 2022 exclusief verkrijgbaar in LEGO winkels en via LEGO.com voor 199.99 euro. Flink goedkoper dan het aanschaffen van een echte BMW M 1000 RR. Met dit model zit je ook tijdens het winterseizoen lekker te werken aan je motor.

Lego BMW M 1000 RR, LEGO blijft maar gas geven met de BMW M 1000 RR