BMW VantaBlack X6 is een rijdend zwart gat

CREDITS: BMWBlog

Wanneer je op de snelweg rijdt en er een grill van een BMW X6 opdoemt in de achteruitkijkspiegel. Dan weet je dat het tijd is om je knipperlicht aan de doen en netjes naar de rechterbaan te gaan. Bij BMW vonden ze dat niet genoeg en hebben besloten om de nieuwe X6 zo zwart te schilderen dat hij als een zwart gat ál het licht op zuigt. En jij met je autootje geen schijn van kans maakt.

BMW VBX6: Zwart, Zwarter, Zwartst

Het Britse bedrijf Surrey NanoSystems heeft de kleur vantablack ontwikkeld. Deze zwarte verf is zo donker dat zelfs 3D objecten een zwarte vlek worden. BMW heeft de nieuwe X6 laten spuiten in deze kleur. De ultra zwarte kleur neemt alle details weg en zou kunnen worden gebruikt voor nieuwe modellen. Dan zijn camouflage en extra panelen niet meer nodig om kopiëren te voorkomen.

VantaBlack

Het is eigenlijk geen verf te noemen. Vantablack absorbeert 99.96 procent van al het zichtbare licht. Hierdoor lijken zelfs drie dimensionale objecten een zwart gat waar je zo in kunt stappen. In plaats van het licht terug te kaatsen van een oppervlak, absorbeert het goedje licht in een doolhof van minuscule koolstof buisjes om het licht uiteindelijk af te voeren als warmte. Vantablack is ontwikkeld voor in de ruimte, maar kan dus ook worden toegepast op de nieuwe BMW X6. En dan krijg je dit!

BMW X6, BMW VantaBlack X6 is een rijdend zwart gat BMW X6 Vantablack BMW X6, BMW VantaBlack X6 is een rijdend zwart gat BMW X6 Vantablack BMW X6 Vantablack BMW X6 Vantablack