Deze motor is zo veilig dat je geen helm nodig hebt!

Motorfietsen zijn over het algemeen niet de veiligste voertuigen en BMW wil hier verandering in brengen. Met de Motorrad Vision Next 100 laten zij de toekomst van het motorrijden zien, waardoor een helm zelfs overbodig lijkt te worden. Deze futuristische motorfiets lijkt zo uit een science fiction te komen rijden. Hop on!

Crashen onmogelijk

De Motorrad Vision Next 100 is zo ontworpen om het rijden op de motor zo makkelijk mogelijk te maken. Waar normaliter het balanceren volledig op het conto van de motorrijder komt, is dit bij deze motor niet langer nodig. Door de nauwkeurig geplaatste wielen, in combinatie met het speciale frame lijkt crashen vrijwel onmogelijk. Deze motorfiets houdt te allen tijden zijn balans, zodat je optimaal van het uitzicht kan genieten en je niet te druk hoeft te maken om het rijden zelf. Het Self Balancing-systeem is overigens ook gewoon uit te schakelen voor de meer bekwame rijder. Gelukkig, want het moet niet saai worden!

Blitse bril

Het bijzondere aan deze motor is dat de cockpit volledig ontbreekt. BMW heeft dit vervangen door een Google Glass-achtige bril, waarbij alle gegevens vlak voor de ogen van de rijder worden geprojecteerd. Ook heeft BMW een pak gepresenteerd, dat speciaal bij de Motorrad Vision Next 100 hoort en vol met sensoren ziet om het lichaamsfuncties bij te houden.

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken maar de motorfiets ziet er wel heel bruut uit!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…