Maak kennis met de bizarre BMW M850i Night Sky

Speciale wensen voor jouw BMW? Klop dan even aan bij BMW Individual. Deze afdeling zorgt al ruim 25 jaar voor de ultieme BMW personalisatie. Geen wensen te gek, geen velgen te groot. Dit resulteert vaak in oogstrelende scheurijzers. Maar om eerlijk te zijn, soms ook in oerlelijke combinaties. Smaak is smaak, dus no blame. De nieuwe BMW M850i Night Sky is wat ons betreft een flinke uitzondering daarop, want wat een bizar apparaat is dit! De BMW M850i Night Sky schiet dan ook met zijn 4.4 liter v8 in 3,7 seconden naar 100 km/u en stopt geforceerd bij 250 km/u.

BMW M850i Night Sky

Unieke Opties

De M850i is al een bekend paradepaardje bij BMW. De BMW M850i Night Sky is echter wel een hele bijzondere variant van deze auto. In deze auto’s zitten namelijk onderdelen verwerkt die oprecht buitenaards zijn. Zo zijn onderdelen van onder andere de remklauw 3d geprint. Dit betekent dus dat alle essentiële onderdelen wel zijn gemaakt van aluminium, maar alle overige onderdelen 3d geprint zijn. Het mooie hieraan is dus dat alle techniek, zoals de remleidingen, hier dwars doorheen lopen. Dit alles resulteert in een lager gewicht, oftewel een nog sneller kanon!

BMW M850i Night Sky, Maak kennis met de bizarre BMW M850i Night Sky

Sending from out of space

En er is nog meer. De BMW M850i Night Sky bevat namelijk onderdelen die gemaakt zijn van een buitenaardse meteoriet. Zo is het complete midden console, start/stop knop, schakelpook en de iDrive button gemaakt van het steengoede materiaal. Overigens komt deze materiaalkeuze ook terug in het exterieur. Dit doet BMW door middel van het patroon en de vorm van dit materiaal terug te laten komen in meerdere elementen van de auto.

BMW M850i Night Sky, Maak kennis met de bizarre BMW M850i Night Sky

Als sterren aan de hemel staan

De prachtige driekleuren combinatie van het meest exclusieve leer uit de BMW stal, was voor dit klapijzer nog niet genoeg. Het is namelijk nog een tikkeltje exclusiever. Het patroon van de steen die naar aarde is gevallen, wordt ook hier weer gebruikt. Daarnaast beschikt de BMW M850i Night Sky over interieurverlichting dat een sterrenhemel oftewel, how original “night sky”, nabootst. Dit is verwerkt in de armsteun en de hemelbekleding. Wanneer je deze gelimiteerde wagen instapt, voelt het dus ook alsof je in de crème de la crème van BMW stapt.

BMW M850i Night Sky, Maak kennis met de bizarre BMW M850i Night Sky

BMW M850i Night Sky, Maak kennis met de bizarre BMW M850i Night Sky

BMW M850i Night Sky, Maak kennis met de bizarre BMW M850i Night Sky

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…